Hadžibegić: Rezultat je tu, ali igra – znam da može bolje

FSCG

Selektor fudbalske reprezentacije Faruk Hadžibegić je bio realan nakon pobjede nad Azerbejdžanom.

Rezultat je dobar, čak i odličan nakon tri trijumfa u tri meča Lige nacija, ali igra može i mora da bude bolja.

„Mi smo u situaciji da tražimo rezultat. I dobili smo rezultat. Nije to bila igra kakvu želim i tražim, ali nije bilo ni tako loše s obzirom na uslove u kojima se igralo. Ono što me raduje, osim pobjede, jeste i radna atmosfera u ekipi i želja da promijenimo stvari. Da možemo bolje – to sigurno. I radimo na tome, ali mislim i da smo zasluženo ostvarili tri pobjede”, rekao je Hadžibegić.

„Drago mi je zbog Igora, jer se vidi da je sa ponosom prihvatio poziv i priliku. Ja ću, međutim, uvijek pričati samo o kolektivu i o tome da svaki pojedinac treba da svojim kvalitetima doprinese da grupa bude bolja. To je moj jedini put”, naglasio je selektor.

Stevan Jovetić i Nikola Vukčević su ranije napustili teren.

„Jovetića sam planirao da zamijenim i prije da smo dali drugi gol, dok se Vukčević požalio na povredu”, objasnio je Hadžibegić.

Crnu Goru u utorak čeka meč sa Luksemburgom, koji se nametnuo kao glavni rival za prvo mjesto u grupi, koje vodi u Ligu B.

„Idemo „glavu u glavu”, idemo na pobjedu. Igramo protiv reprezentacije koja se zove Luksemburg, ali tima koji je na evropskom nivou, sa igračima iz jakih liga. Nije Luksemburg top klasa, ali za Ligu C i Ligu B veoma respektabilan sastav. Oni imaju visoke ambicije, možda i veće nego naše, oni ne žele da ostanu u ovom rangu. Meč sa njima doživljavam kao veliki izazov”, istakao je Hadžibegić.

Sfjontek senzacionalna pobjednica Rolan Garosa

Debitant Ivanović: Nagrađen sam