Hadžibegić pred Azerbejdžan: Spremamo se kao da su šampioni svijeta

foto: fscg

Fudbalska reprezentacija Crne Gore dočekaće sjutra (15h) Azerbejdžan u trećem kolu Lige nacija.

Selektor Faruk Hadžibegić na konferenciji za medije ponovio je da zahtijeva maksimalni oprez.

,,Imamo vrlo dobru sliku o rivalu, ozbiljno smo ih shvatili. Koliko god izgleda da je šest bodova odličan rezultat, nije to neka enormna prednost da bismo sad igrali kolo i skakali od sreće. Ako izgubimo, može da se desi da tri reprezentacije imaju po šest bodova. Idealno bi bilo da pobijedimo, a Luksemburg izgubi. Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom, ali sve dok matematički ne obezbijedimo prvo mjesto neću promijeniti ploču. Od igrača tražim maksimalnu koncentraciju. Azerbejdžan je sa igračem manje dao gol Luksemburg, nije prestajao da igra, a potom je pobijedio Kipar u gostima. Zaslužuju poštovanje, a mi ćemo sve uraditi da ih pobijedimo. Pristupam utakmici kao da igramo sa šampionom svijeta“.

Hadžibegić je zadovoljan onim što je kombinovani tim pokazao u prijateljskom meču sa Letonijom (1:1), u kojem je debitovalo šest igrača.

,,Kolektivno gledano, zadovoljan sam angažmanom, voljom igrača da dokažu da sam u pravu što sam ih pozvao. U teškim uslovima pokazali su da sa ponosom nose dres Crne Gore. Što se tile igre, trebalo nam je vremena da se prilagodimo. Razgovarao sam sa njima, ni sa jednim od njih nijesam zadovoljan, niko nije podbacio. Bilo je pozitivnih stvari, ali i onih koje treba korigovati“, rekao je Hadžibegić koji je smanjio broj igrača na pripremama.

,,Adžić, Kalezić i Kordić su se vratili u klubove, ali isključivo zbog što na njihovim pozicijama imamo po dva igrača. Razlog nije loša igra, ne radi se o kazni ili mom nezadovoljstvu. Jednostavnoo, lakše je raditi sa manjom grupom igrača“.

Hadžibegić je istakao da za meč protiv Azerbejdžana zbog povrede vjerovatno neće moći da računa na Aleksanda Šćekića, dok će zbog kartona faliti Stefan Savić.

,,To je veliki hendikep, ali znači nam što je sa ekipom. Stefan ima autoritet, liderske sposobnosti, znači mnogo timu iako nije na terenu. Nije nam prvi put da smo oslabljeni, nadam se da se na terenu neće osjetiti njegov izostanak“.

Na oprez je pozvao i defanzivac Marko Simić.

,, Svaka utakmica je važna i ključna, tako razmišljamo. U svaki meč ulazimo maksimalno fokusirani, nekad je to dovoljno za dobar rezultat, nekad ne. Još smo daleko od B divizije, dosta posla je pred nama. Korak po korak, kad završimo posao pričaćemo o tome“, kazao je štoper Liepaje. ,,Analizirali smo Azerbejdžan, dobra su ekipa. Ali, sa svakim rivalom može da se igra, vjerujem da ćemo naći model da izađemo na kraj sa njima“.

Dečić angažovao menadžera za razvoj kluba

Cedevita-Olimpija u karantinu, Murić poručuje: Pustite nas da igramo