Hadžibegić: Srcem do boda, srećan sam zbog rezultata na Kipru

FSCG

Crnogorska fudbalska reprezentacija je osvojila bod protiv Azerbejdžana, sada je opet sve u njenim rukama – ako savlada Kipar u utorak siguran je putnik u Ligu B Lige nacija.

„Momci su sa igračem manje ostavili srce na terenu za dres Crne Gore i zasluženo osvojili bod. Presrećan sam zbog rezultata na Kipru i poraza Luksemburga, ali ne bih da miniminizam naše izdanje i naš napor. Azerbejdžan nije bolji od nas, ali nas je namučio večeras. Pred utakmicu smo bili gotovo bez tračka nade, ali sve se promijenilo, nagrađeni smo na neki način“, rekao je Hadžibegić i dodao:

„Nema mnogo filozofije, znamo šta nam treba. Prvo da vidimo kako ćemo se oporaviti, iz kartona izlaze Simić i Raspopović, ali smo izgubili Ivanovića. Hiljadu stvari utiče, imamo dosta pehova. Za mene je šokantno bilo kada je Savić, neposredno pred utakmicu, shvatio da ne može da igra, znamo koliko nam znači. I kada se sve to sabere, svi problemi, moram da pohvalim angažovanje i želju momaka, njihovu radnu etiku, njihov odnos, a da može bolje – sigurno može“, kazao je Hadžibegić.

Prvi put je Crna Gora igrala u formaciji 4-4-2.

„Danas smo odlučili da igramo tako, zbog okolnosti, a deset dana smo spremali nešto drugo. Zadovoljan sam kako je izgledalo, a biće bolje kada budemo napokon kompletni“, zaključio je selektor.

Partizan slavio u Zagrebu

Adžić: Očekivao sam ovako težak meč