Hadžibegić: Dilema Vukčević, spisak će se vjerovatno proširiti igračima iz CFL

foto: fscg

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić nema dilemu da je naša selekcija na pravom putu.

Hadžibegić je objavio spisak, a Crnu Goru očekuje prijateljski meč sa Kazahstanom 11. novembra, te dueli u Ligi nacija sa Azerbejdžanom (14) i Kiprom 17. novembra.

“Nastavljam sa idejom da selekciju vršim na način koji mi izgleda najadekvatniji, pozivanjem igrača koji su zdravi i koji imaju najveću minutažu. Ujedno nastavljam i širenje spiska, kako sa igračima iz domaće lige, tako i iz inostranstva. Iz zadatka koji smo postavili pred stručni štab, da proširimo bazu igrača, ovog puta su izašli Balić i Milović koji će biti sa nama u novembarskom terminu, dok zbog problema sa koronavirusom, koji dodatno komplikuje situaciju, neće biti Denija Hočka”, rekao je Hadžibegić.

Problema ne fali ni sada…

“Nadam se da će se Nikola Vukčević, koji je na spisku pozvanih igraća, oporaviti od povrede mišića, ali ćemo o stanju njegove povrede imati više infomacija sljedeće sedmice, kada se okupimo. Raduje me povratak Adama Marušića, koji se uspješno oporavio od povrede zbog koje je propustio posljednje mečeve reprezentacije. Želim da napravim kontinuitet, da igrači steknu naviku treniranja i igranja zajedno. Veoma sam zadovoljan radnom atmosferom i povjerenjem koje je među nama, što je važan uslov za uspješan rad”, rekao je selektor Hadžibegić.

Spisak će vjerovatno biti proširen igračima iz domaće lige, jer Crnu Goru u sedam dana čekaju tri utakmice – prijateljska protiv Kazahstana, pa u Ligi nacija sa Azerbejdžanom i Kiprom.

“Selektori svih nacionalnih timova moraju da se adaptiraju na kalendar i raspored odigravanja utakmica, ne možemo mi ništa tu da promijenimo. Nemoguće je da jedna grupa igrača odigra tri utamice u sedam dana, sa svim komplikacijama u putovanjima i uslovima koje diktira pandemija. Zbog toga ćemo pozvati maksimalan mogući broj igrača iz domaće lige i moguće je da na toj listi igrača iz našeg prvenstva bude novih imena. Nravno, ukoliko se neko od igrača koji su prethodnog puta bili sa reprezentacijom ne nađe na spisku za duele u novembru – to ne znači da je otpisan. Naprotiv, računamo na sve igrače i pozivanjem novih kandidata širimo reprezentativnu bazu”, dodao je Hadžibegić.

Za posljednje mečeve u 2020. godini neophodan je maksimalno ozbiljan pristup, jer se Crna Gora nije odrekla prvog mjesta u Ligi C.

“Vjerujem da neko od ova dva protivnika može napraviti štetu Luksemburgu i tražiću da bude maksimalno ozbiljan pristup utakmicama. Nema potcjenjivanja bilo koga, već samo motivacije da se napravi što bolji rezuiltat”, zaključio je Hadžibegić.

Rosi ponovo pozitivan na koronavirus

Breznica eliminisana