Novo saopštenje Zvezde: Bokan pokušava da nas isključi iz ABA lige

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da prvi čovjek Budućnosti Voli Dragan Bokan želi da preuzme kontrolu nad ABA ligom.

Na jučerašnjem sastanku ABA lige 11 od 14 klubova je podržalo i ovlastilo Bokana da u ime lige sa pravnim timom zastupa regionalno takmičenje i pokuša da deblokira račun kod Reiffeisen banke, koji je blokirala KK Crvena zvezda.

“Privatni sastanak putem video linka, a koji je sazvao Dragan Bokan predsjednik KK Budućnost VOLI, na kome je navodno odlučeno da prvi čovjek tog kluba dobije ovlašćenje svih klubova koje je lično pozvao na taj sastanak (Bez KK Crvena zvezda , KK Cibona, KK FMP i KK Mornar) kako bi odblokirao račun ABA lige jtd u “Rajfajzen banci” u Zagrebu, je samo još jedan pokušaj preuzimanja regionalnog takmičenja od strane jednog lica – Dragana Bokana.

Kako drugačije posmatrati dopis poslat u petak 09.10.2020. pripremljen za slanje svim klubovima ABA lige kojim Dragan Bokan (uz potpis direktora KK Budućnost, ne njegov lično) traži, pod okriljem borbe za deblokadu računa, potpise svih klubova i ovlašćenja koja mu ne pripadaju i koja nikada ni jedna osoba u ABA ligi od njenog osnivanja nije imala!

I kako je moguće da je “privatni sastanak” održan u četvrtak 08.10.2020.godine kako ga je okarakterisao i sam Dragan Bokan nakon pitanja predstavnika nekoliko klubova, sada postao zvaničan sastanak ABA lige sa navodnim odlukama i dopisom?

KK Crvena zvezda zato javno pita, zašto Dragan Bokan javno ne kaže šta mu je namjera – a to je (nakon dobijanja ovlašćenja sazivanje Skupštine ABA lige) pokušaj isključenja KK Crvena zvezda iz tog takmičenja – što bi neminovno i momentalno dovelo do gašenja ABA lige! Kome je to u interesu?

Zato ovaj dopis vidimo kao providan i potpuno nezakonit pokušaj preuzimanja ABA lige od strane jednog lica.

Jedini put ka opstanku ABA lige je povratak u zakonske okvire, a to je hitno sazivanje Skupštine na kojoj bi prisustvovali svi klubovi, i sprovođenje svih odluka koje su jednoglasno izglasane na tri legalno sazvane i održane Skupštine ABA lige 27.05,16.07 i 23.07.2020. godine – imenovanje predsjedništva, direktora, sportskog direktora, disciplinskog sudije ABA lige i prenos udjela sa KK Metalac, KK MZT i KK Cedevita na KK FMP, KK Mornar i KK Primorska, kao i upisivanje novog kluba KK Cedevita Olimpija.

Takođe, napominjemo da među potpisnicima dopisa Dragana Bokana se nalaze KK Mornar Bar, KK Koper Primorska i KK Cedevita Olimpija koji upravo zbog opstrukcija tokom ljeta od strane KK Partizan i ignorisanja legalno i jednoglasno donijetih odluka, nisu upisani u registar u Hrvatskoj, i kao takvi nisu članovi Skupštine ABA lige u skladu sa zakonom i ugovorom ABA lige – dok se ne sprovedu prethodno navedene jednoglasno usvojene odluke, čije sprovođenje svojim potpisom neprekidno koči KK Partizan!

Sve ostalo je totalno bezakonje koje je ligu i dovelo u stanje u kome se nalazi odlukama pojedinaca, a ne apsolutne većine svih klubova koji su vlasnici lige. Dovoljno je podsjetiti na situaciju u kojoj je predsjednik KK Budućnost VOLI na nelegalnim sastancima 25-26.09.2020. godine plašio klubove da neće igrati ligu (počela redovno utakmicama 03.10.2020. godine) a sada i neistinama da neće moći da odsjedaju u hotelima tokom odlaska na gostujuće utakmice zbog blokade računa?

Zato još jednom pozivamo sve klubove članove ABA lige, da se vratimo zakonu i pravu, čime potpisivanje i davanje nekakvog prividnog legaliteta odlukama Dragana Bokana postaju saučesnici u nelegalnim radnjama i daljem bezakonju i konfuziji koja je zavladalo ABA ligom, i koje nas sve zajedno ne vodi nigdje”, stoji u saopštenju Crvene zvezde.

BiH ostala bez Eura: Bajević ne zna da li ostaje, Vaha razočaran

Hadžibegić pred Azerbejdžan: Spremamo se kao da su šampioni svijeta