BiH ostala bez Eura: Bajević ne zna da li ostaje, Vaha razočaran

Bosna i Hercegovina neće igrati na Evropskom prvenstvu narednog ljeta – ,,zmajevi“ su u u polufinalu baraža sinoć nakon penala ispali od Sjeverne Irske.

Selektor Dušan Bajević rekao je da ne zna da li će ostati na klupi.

,,To ne znam, vjerovatno da, ali odgovor na to pitanje ne zavisi od mene, to zavisi od predsjednika NFSBiH“, kazao je Bajević.

Princ sa Neretve dodao je da njegova selekcija ima za čim da žali.

,,Imali smo šansi, mogli smo da damo golova, ali, to je fudbal. Igrali smo 60-70 minuta, kasnije sreća nije uz nas. Jako nam je žao što nijesmo prošli, što nijesmo došli u situaciju da igramo drugu utakmicu. Igračima nemam što da zamjerim, dali su sve od sebe.

Bajević je opisao i izvođenje jedanaesteraca.

,,Pitali smo igrače, oni su pristali, samo se jedan dvoumio, neki su jedva došli do penala da šutiraju…“, zaključio je Bajević.

Razočaran zbog eliminacije ,,zmajeva“ je proslavljeni bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić, aktuelni selektor Maroka.

,,Lako je poslije svega biti pametan, a znam da je veliko razočarenje u domovini. Naš narod je s pravom očekivao pobjedu i plasman dalje – u finale baraža, ali ako nijesmo u stanju na svom terenu pobijediti onakvu ekipu Sjeverne Irske onda vjerovatno ni ne zaslužujemo da idemo na Evropsko prvenstvo. Šteta, stvarno sam razočaran – jako mi je krivo. A sad da je dajem neke pridike i kritike, ne, ne bih to radio. Zaista mi je žao, shvatam ja i naše igrače, trenere i sve ostale koji su pokušali ostvariti taj cilj, ali nijesu uspjeli. Jesu li mogli više, mislim da jesu“, rekao je Vaha za Dnevni avaz.

,,Zbog toga znam da je u domovini veliko razočarenje, jer jedino u tom sportu možemo zajednički živjeti, raditi, igrati, veseliti se… Zbog toga mi je izuzetno žao što nijesmo uspjeli doći do cilja.

Pogledajte Dubljevićev šou protiv Reala

Novo saopštenje Zvezde: Bokan pokušava da nas isključi iz ABA lige