Hadžibegić: To više nije “onaj” Luksemburg, već neki novi – “namazani”

FSCG

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić je pozvao na oprez pred sjutrašnji meč u Luksemburgu u 2. kolu Lige nacija.

“Naš cilj je da pređemo iz C u Ligu B. Pred start sam rekao da nam matematički šest pobjeda treba za to, ali nakon svakog kola slijede nove kalkulacije. Sada smo u interesantnoj situaciji koja može da nam dozvoli malo više slobode u ovom meču – rekao je selektor Faruk Hadžibegić.

Nije samo pobjeda Luksemburga u Bakuu pozvala na oprez „habre sokole”

„Igramo protiv direktnog konkurenta i neće biti lako. To je iskusna internacionalna ekipa, malo je tu igrača iz Luksemburga. To više nije “ona” selekcija Luksemburga, sada je to ekipa od igrača koji su rođeni vani, ima ih sa svih strana, ima i Južnoamerikanaca. “Namazana” su ekipa, pravi mangupi. Na nama je budemo lukaviji od njih, da ih uvedemo u naš ritam“, kazao je selektor.

„Meni je drago da ljudi cijene našu ekipu, ali mi treneri smo takvi – uvijek nam je protivnik favorit, skidamo pritisak na taj način, iako, naravno ne mislimo tako. Oni su pobijedili u prvom meču u gostima, sada igraju kod kuće i nema dileme da se dobro osjećaju. Mislim da žele da prebace pritisak na nas, a na nama je da to prozremo i odgovorimo na pravi način“.

„Puno smo razgovarali sa igračima da vidimo kako se osjećaju. Oni ne mogu da poprave fizički spremu, već samo da dobiju svježinu. Radili smo na tome, nadam se da smo ih doveli u nivo da mogu da odigraju utakmicu dobrog ritma“, rekao je Hadžibegić, napomenuvši da je klima mnogo drugačija i pogodnija za igru nego na Kipru.

„Kada smo sletjeli tražili smo džempere, makar 15 stepeni je hladnije nego na Kipru, gdje je bilo i do 40. Bolje da je tako, ljepše je za igrati…”.
A ko će igrati – još se ne zna.

„Imam 22 igrača i svi su spremni i motivisani. Vidjećemo kako ćemo sa Jovetićem, da li kao na Kipru, ali prije svega sam jako zadovoljan što su svi spremni i željni, i što mogu da računam i na Jovetića, Islamovića, Bećiraja, Jankovića…“, zaključio je Hadžibegić.

Golman Milan Mijatović je optimista.

“Biće teža utakmica, imaju dosta dobrih igrača, koji igraju u jakim ligama. Pokazali su koliko su neugodni u Azertbejdžanu. Mi moramo da budemo mirni, staloženi kao na Kipru. Potrebna nam je koncentracija…”, rekao je Mijatović.

FOTO: Košarkaši Teoda počeli pripreme

Španci se nadaju navijačima tek od februara 2021.