Difovcima titula

Večeras su u sali SKC Univerziteta Crne Gore odigrane finalna i utakmica za treće mjesto Luštica bay Studentske lige Crne Gore u futsalu. Šampionski pehar pripao je ekipi  Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića koja je u finalu slavila tek nakon izvođenja penala, ukupnim rezultatom 6:5. Tražila se karta više ali je shodno naredbi NKT-a u majstorijama finalista moglo da uživa 200 gledalaca, a Fakultet za sport je posle višegodišnjeg posta osvojio titulu u Studentskoj ligi Crne Gore u futsalu.

Navijači nijesu štedjeli dlanove, a svaki dobar potez svojih igrača nagrađivali su ovacijama. A na terenu, počeli su bojažljivo i jedni i drugi. Nakon početnog odmjeravanja snaga, Femić je u trećem minutu zaprijetio protivničkom golu ali je Pejović bio siguran. Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih šansi a ponovo je Femić imao dobru priliku u 19. minutu ali je ovoga puta pogodio stativu.

I u drugom poluvremenu igrači i jedne i druge ekipe igrali su oprezno sa tek po nekoliko šansi Femića i Nemanje Konatara sa jedne odnosno Baćovića sa druge. Upravo je prodor Baćovića po lijevoj strani donio prednost ekipi iz Nikšića. Nakon ne tako jakog šuta lopta je ispala Koliću a Čvorović je bio na pravom mjestu i donio prednost svojoj ekipi u 34. minutu. Igra sa golmanom igračem u polju isplatila se ekipi Studentskog doma pa je već u 36. minutu Gojačanin izjednačio. Do kraja meča sjajni golman Nikšićana je u poslednjem minutu sa svoje polovine šutirao i promašio prazan gol pa se rezultat na semaforu nije mijenjao.

Na kraju pravednih 1:1 pa su pobjednika odlučivali penali. Kod Fakulteta za sport sigurni izvođači bili su Baćović, Vuković, Delić, Čvorović i Popović. U protivničkoj ekipi sigurni su bili Alavać, Koprivica, LJ. Konatar i N.Konatar do je šut Gojačanina odbranio golman Difovaca Pejović .

Na kraju su najboljim pojedincima i ekipama uručena priznanja. Najboljem strijelcu, Igoru Femiću iz ekipe Studentskog doma PG, koji je postigao 18 pogodaka, nagradu je uručio Ivica Todorović, predsjednik SSSCG. Za najboljeg golmana glasovima kapitena ekipa proglašen je Igor Pejović iz šampionske ekipe. Nagradu mu je uručio Danilo Jelovac, predsjednik SPUCG, dok je za najboljeg igrača izabran Goran Delić, takođe iz redova šampiona. Priznanje mu je uručio Miloš Lalević, Direktor direktorata za sport.

Pehare najboljim ekipama uručio je Nikola Janović, Ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore.

Finale:

Fakultet za sport i fv. – Studentski dom PG  – nakon penala 6:5 (1:1 (0:0))

Gledalaca 200

Sudije: Markuš Žarko i Popović Marko

Strijelci: Čvorović u 34.minutu za ekipu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Gojačanin u 36. minutu za ekipu Studentski dom PG.

Strijelci iz penala: Baćović, Vuković, Delić, Čvorović i Popović Fakultet za sport i fv,  Alavać, Koprivica, LJ. Konatar i N.Konatar za ekipu Studentski dom PG

Fakultet za sport i fv: Pejović, Ćupić, Delić, Baćović, Bajović, Popović, Tomašević, Vukčević, F.Vuković, K.Vuković, Škiljević, Čvorović,

Studentski dom PG:  Kolić, Bojović, Alavać, Gojačanin, Lj.Konatar, N.Konatar, Femić, Koprivica, Vojinović, S.Konatar.

Prethodno, u meču za treće mjesto, studentima UDG-a nije bilo dovoljno 2:0 na poluvremenu pa je ekipa Elektrotehničkog fakulteta golovima u nastavku meča  preokrenula rezultat i zasluženo osvojila bronzana odličja.

Meč za treće mjesto:

UDG1 – ETF  2:3 (2:0)

Sudije: Markuš Žarko i Popović Marko

Gledalaca 200

Strijelci: Ćetković u 11, Radević u 12. minutu za ekipu UDG1, Svrkota 24, Vlahović 27, Jovović u 32. minutu za ekipu Elektrotehničkog fakulteta.

UDG1: Jelić, Subotić, Mrkulić, Marković, Ćetković, Vidaković, Maraš, Radević

Elektrotehnički fakultet: Jovanović, Bujišić, Vlahović, M.Jovović, V.Jovović, Svrkota, Pajović.

Zvezda bez pojačanja: Noko zbog srčanih problema napustio „crveno-bijele”

ETF-u titula u košarci