ETF-u titula u košarci

Večeras je u prepunoj dvorani Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore, u spektakularnom sportskom ambijentu, pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih i Studentskog sportskog saveza, odigrano  finale ovogodišnje Luštica bay Studentske lige Crne Gore u košarci, u kome su se sasvim zasluženo našle ekipe Ekonomskog fakulteta i Elektrotehničkog fakulteta.                                                                                                                        

 U ovogodišnjoj ligi  učestvovalo je 15 ekipa, podijeljenih u tri grupe, a nakon pet kola ligaškog dijela, prvoplasirane ekipe iz tri grupe i najbolja drugoplasirana ekipa, nastupale su u polufinalu play offa. Grupnu fazu ekipa Elektrotehničkog fakulteta završila je sa ubjedljivim pobjedama nad svojim protivnicima, dok je ekipa Ekonomskog  fakulteta doživjela poraz u drugom golu od ekipe Prirodno-matematičkog fakulteta i dovela sebe u situaciju da poslednje kolo grupne faze protiv prošlogodišnjeg šampiona odlučuje o prolasku dalje,  gdje su momci sa Ekonomskog fakulteta savladali Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, odigrali sjajan meč i došli do pobjede i prolaza u polufinale. Na putu do finala  nadigrana je  ekipa Biotehničkog fakulteta, dok je Elektrotehnički fakultet uspio da savlada  ekipu Mašinskog fakulteta.

U veoma čvrstom i neizvjesnom finalnom meču studenti Elektrotehničkog fakulteta su uspjeli savladati kolege sa Ekonomskog fakulteta, zahvaljjući sjajnoj igri  pri završetku treće četvrtine i u poslednjoj četvrtini koju su dobili sa 7:13 za konačnih 63:73.

Na samom početku utakmice nervoza je bila prisutna kod studenata Ekonomskog fakulteta, što su iskoristili studenti Elektrotehničkog fakulteta i jakim presingom i disciplinovanom igrom u napadu uspjeli da naprave seriju od 0:12. Bulatović je uspio da upiše prve poene za svoju ekipu sa linije slobodnih bacanja posle četiri minuta igre. Trener Bojanić je tajm autom pri rezultatu 2:12 uspio da razdrma svoje momke pa je Ekonomski fakultet do kraja prve četvtine uspio da smanji zaostatak na tri poena. Druga četvrina je počela odličnom igrom ekipe Elektrotehničkog fakulteta koji pravi seriju 0:7 uz izuzetan šut za tri poena , a u tim trenucima Ekonomisti nijesu imali rešenja za inspirisanog Džakovića. Šipčić je vratio elan pogođenom trojkom sa skoro 7 metara i ekipa Ekonomskog je zaigrala mnogo ofanzivnije u napadu i iz drugih pokušaja dolazila do poena, što je dovelo do neriješenog rezultata na poluvremenu. Treća četvrtina je otvorena ukradenom loptom Vojinovića koji snažnim prodorom pogađa za dva poena i  dovodi svoju ekipu u vođstvo prvi put na utakmici pa je na semaforu stajalo 39:37. Ekipa Elektotehničkog fakulteta uzvratila je pogođenom trojkom Jelovca i do 29 minuta ekipe su se smjenjivale u vođstvu. Poslednji minut u potpunosti je pripao studentima Elektrotehničkog fakulteta koji su završili polaganjem Nikaljevića za 56:60. U poslednjem kvartalu na krilima raspoloženih igrača Džakovića, Jelovca, i Nikaljevića, za koje odbrana Ekonomskog fakulteta nije uspjela da nađe rješenje, ETF nakon dvije sušne sezone uspijeva da vrati šampionski pehar u svoje vitrine sa i slavlje je moglo da počne. Na kraju konačnih 63:73.

U pobjedničkoj ekipi istakao se najbolji igrač i strijelac ovogodišnjeg izdanja Luštica bay Studentske lige Crne Gore u košarci Jelovac sa postignutih 24 poena dok su u redovima vicešampiona bolji od ostalih bili Bulatović i Vojinović koji su postigli po 14 poena.

U meču za treće mjesto Mašinski fakultet je ostvario ubjedljiv trijumf protiv ekipe Biotehničkog fakulteta rezultatom105:85. U pobjedničkoj ekipi istakao se Posuka sa 32 poena a pratio ga je Jovanović sa postignuta 22 poena. U poraženom sastavu najefikasniji je bio Mijović sa postignutih 30 poena.

Na kraju su najboljim ekipama  svečano uručene medalje i pehari. Pobjednički pehar kapitenu uručio je ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore Nikola Janović.

Pehar osvajaču drugog mjesta uručila je crnogorska rukometna reprezentativka i igračica Budućnosti Đurđina Jauković, koja je članica Upravnog odbora Studentskog sportskog saveza Crne Gore.

Pehar trećeplasiranom timu Studentske lige u košarci uručila je predstavnica Glavnog grada Ana Medigović.

Osvajačima prva tri mjesta u ligi medalje su uručivali crnogorska rukometna reprezentativka ItanaGrbić, kao i košarkaški reprezentativci naše države Nikola Ivanović i Petar Popović.

Prisustvo vrhunskih sportista još jedna je potvrda kvalitetnog rada Studentskog sportskog saveza i podrške koju studenti imaju od reprezentativki i reprezentativaca naše države. Na ovaj način ostvaruje se najbolja promocija studentskog sporta i doprinosi njegovoj popularizaciji širom Crne Gore.

Studentski sportski savez Crne Gore i u narednom periodu će raditi na podizanju kvaliteta svih takmičenja i ostvarivanju misije da bude nosilac studentskih sportskih nadmetanja i radi na popularizaciji sporta i zdravih stilova života među budućim akademskim građanima.

Utakmica za treće mjesto:

Gledalaca: 600

Sudije: I.Radinović, S.Kuburović, V.Mugoša

Mašinski fakultet – Biotehnički fakultet: 105:85    ( 33:25, 18:23; 32:17,22:18 )

 Mašinski  fakultet:  Radenović , Pivljanin 6, Jovanović 22, Otašević 12, Posuka 32, Krunić 8, Pajović 15(c),Tomović 4, Zogović 6.

Biotehnički fakultet: Vukadinović(c) 7, Mijović 30, Vulić, Milić, Krivokapić 18, Vujisić 12, Drešaj 3, Barjaktarović 15.

Finale:

Gledalaca:600

Sudije:N.Orbović, P.Đikanović, S. Ćetković

Ekonomski fakultet – Elektrotehnički fakultet: 63:73 ( 18:21,19:16; 19:23, 7:13 )

Ekonomski fakultet ,  Dautović 12 , Jovanović, Miranović 2, Veljović, Bulajić, Mirotić, Šipčić 6, Vojinović 14, I.Živković, Backović 4 (C)  , Bulatović 14, D.Živković 11.

Elektro-tehnički  fakultet:  Nikaljevević 14 ( C ), Džaković 17, Jelovac 24,  Mrdak  4, Pavle Milić 2, Ivković, Jovović, Gardašević 4, Radović  Mandić, Petar Milić, Raičević 8.

Difovcima titula

Senzacija! Studentski dom osvojio Studentski kup