KK Crvena zvezda: Partizan neodgovoran, biće kriv ako liga nestane

Košarkaški klub Crvena zvezda je saopštio da opstrukcije Partizana utiču na napore ostalih klubova da sačuvaju ABA ligu i jasno rekao da će beogradski rival biti jedini krivac za eventualni prekid, kašnjenje ili nestanak regionalnog takmičenja.

„Nakon tri Skupštine na kojima su klubovi jednoglasno glasali za prenos udjela klubova i vansudsko poravnanje između Zvezde i ABA lige, čime bi liga dobila menadžment, uređenu vlasničku strukturu i mogućnost da nesmetano funkcioniše, predstavnik Partizana Ostoja Mijailović, koji je tri puta glasao pozitivno za ovaj predlog, počeo je sredinom jula sa opstrukcijom i rušenjem lige pozivanjem na neki „sukob interesa” između Crvene zvezde i FMP-a”, saopštila je Zvezda i nastavila:

„Crvena zvezda pravno, administrativno, niti na bilo koji drugi način nije povezana sa FMP-om. Bez obzira na tu činjenicu, u namjeri da sakrije sve svoje greške, propuste i ogroman minus u klupskoj kasi, Ostoja Mijailović našao je „rješenje” u vidu sportske arbitraže u Lozani i skretanje pažnje sa svojih problema, ali nanoseći ogromnu štetu košarci u regionu”, navela je Zvezda.

Zvezda je navela i da je jedini nadležan sud za sve sporove povodom ABAlige i društvenog ugovora Trgovinski sud u Zagrebu.

Klub sa Malog Kalemegdana je saopštio i da su svi klubovi učesnici ABA lige, osim Partizana, na današnjem sastanku dostavili svu potrebnu dokumentaciju pravnicima ABA lige za preregistraciju, prenos udjela i početak nove sezone.

Partizan je, navodi Zvezda, bio jedini klub koji je bio protiv zakazivanja naredne Skupštine ABA lige od strane kluba rotacijski utvrđenog redosljedom da predsjedava ligom.

„Crvena zvezda zato kao odgovornog za eventualni prekid, kašnjenje, nestanak ABA lige, ili neučestvovanje pojedinih klubova u njoj, kao isključivog krivca vidi Partizan”, ističe se u saopštenju Zvezde.

Danka Kovinić pala nakon velike borbe – Bušar u polufinalu Istanbula

Bejns se vratio u Everton, i to kao trener