Studenti obilježavaju Međunarodni dan univerzitetskog sporta VIDEO

Na inicijativu FISU-a (Federation International Sport University) 20. septembar proglašen  je za Međunarodni dan univerzitetskog sporta (Internationa day of University sport – IDUS) na 196. sjednici UNESCO-a. Inicijativu FISU-a podržao je, zajedno sa još 43 Nacionalne studentske sportske asocijacije, i Studentski sportski savez Crne Gore preko Nacionalne komisije za UNESCO. Međunarodni dan univerzitetskog sporta prvi put je obilježen 2016. godine, a očekujemo da će se ovogodišnje izdanje IDUS-a obilježiti u preko 150 zemalja.

SSSCG se, kao i većina Nacionalnih studentskih sportskih asocijacija, od prvog izdanja uključio u obilježavanje Međunarodnog dana univerzitetskog sporta s raznovrsnim sportskim aktivnostima, pa ćemo i ove godine uz pomoć Ministarstva sporta i mladih i Sekretarijata sa kulturu i sport Glavnog grada obilježiti ovaj važan datum kao i Evropsku nedelju sporta koja startuje od 23. septembra.

Novina u odnosu na dosadašnje proslave IDUSA  je što ćemo produžiti aktivnosti sve do 3. oktobra sa čime ćemo obilježiti  i Evropsku nedjelju sporta (23-30 septembar).

Shodno novonastaloj situaciji oko COVIDa-19 u nešto izmijenjenom programu planirano je da učešće uzme oko 600 studenata na sljedećim aktivnostima:

Datum – Naziv aktivnosti – Mjesto održavanja


15-30 septembar – Promotivne aktivnosti – Mediji i društvene mreže
19. septembar – Hiking – Veliki Zebalac
20. septembar – Studentsko prvenstvo Crne Gore u tenisu

26. septembar – Hiking – Kanjon Mrtvice
03. oktobar – Studentski kros – Kampus UCG

Novljani sa Radničkim na “Škveru” bruse formu za Kup

Peđa Mijatović posjetio KK Partizan VIDEO