Mijović: Toliko ofanzivnih skokova nismo smjeli da dozvolimo, Von mora bolje

Ubjedljiva pobjeda na startu ABA lige protiv Splita (84:59) nije u potpunosti zadovoljila trenera Petra Mijovića.

„Prije meča smo kao zahtjeve postavili pobjedu i da igrom napravimo korak naprijed u odnosu na utakmicu sa Brešom. Pobjeda je važna, ubjedljiva je, sa 25 razlike, ali mislim da smo u pojedinim momentima imali nedostatak koncentracije i komunikacije. Na otvaranju je bilo problema, Split je dugo držao priključak i imao 13 ofanzivnih skokova u 1. poluvremenu, što je nedopustivo za ekipu našeg nivoa. U nastavku smo uhvatili ritam, iz dobre odbrane imali nekoliko kontri i do samog finiša držali nivo”, rekao je Mijović.

Slijede tri teška gostovanja.

„Počinjemo pripreme za izuzetno zahtjevnih sedam dana. Čekaju nas gostovanja Parizu, Partizanu i Unikahi, nakon ta tri meča ćemo riješiti nedoumice koje imamo, i individualno i timski”.

Od pojačanja koja su stigla ove sezone najmanje je, makar na zvaničnim mečevima, pokazao Rašad Von.

„Čekamo ga još. Na treninzima pokazuje napadački potencijal, ali jasno je da kao neko ko je doveden da pravi razliku, mora da igra mnogo bolje”, istakao je Mijović i dodao:

„Ponašamo se kao da nećemo dovesti nikoga. Imamo takav pristup, sa dubokom vjerom da ova ekipa može da bude jako ozbiljna i konkurentna. Ali, ako nam se ukaže prilika da sa kvalitetnim igračem popunimo roster, nećemo je propustiti”, zaključio je Mijović, koji može da računa samo na 11 igrača.

Ivica Skelin je čestitao pobjedu znatno kvalitetnijem timu.

„Znali smo da će nam biti izuzetno teško, da je Budućnost nivo iznad nas. Poslije sedam godina smo opet u ABA ligi, a imamo malo igrača koji su igrali na ovom nivou. Malo i plašljivo smo ušli u meč, ali vidjelo se da je Budućnost puno kvalitetnija od nas i kontrolisala je meč – kazao je trener Splita.

Everton se ne zaustavlja, remi Lidsa i Sitija

Pogledajte najzanimljivije detalje pobjede Budućnosti nad Splitom