Sa prvim košarkaškim koracima sanjaju o Lebronovim visinama

Lopta, narandžasti dres, osmijesi na licima…

Na radost najmlađih polaznika – počela je sa radom škola košarke u KK Junior.

Dječaci uzrasta od šest do 10 godina uče osnovne košarkaške elemente pod nadzorom trenera Dragana Vujovića i Danila Zekovića.

“Naš zadatak u KK Junior je da pored osnovnih košarkaških pravila, da obratimo pažnju na motoriku, prilagodimo osnovne vježbe njihovom uzrastu, da bi se djeca pravilno razvijala i na taj način stekli veće izglede za napredak”, kazao je Vujović.

“Nama je cilj da kada djeca dođu u salu da zavole košarku, da uče, da se druže i da jedva čekaju da se vrate na sljedeći trening. Idemo postepeno korak po korak”, kazao je Zeković.

A naredni korak, odnosno stepenica više je selektiranje igrača za prve takmičarske kategorije mini basket, mlađi pioniri, pioniri…

“One koje primjetimo vremenom da su talentovani, njih upućujemo u starije naše selekcije”, kazao je Vujović.

Foto: KK Junior

Pred trenerima Juniora je težak zadatak da nastave kontinuitet stvaranja novih asova, koji su ponikli u “narandžastom” dresu poput Nikole Pekovića, Fedora Žugića , Danila Nikolića, Jovana Kljajića…

Neki novi klinci sanjaju i o Lebronovim visinama…

“Dopada mi se tim i kako se radi u Junioru. Ovdje učimo košarkaške poteze – najviše volim da radim dvokorak. Moj košarkaški idol je Lebron Džejms”, kazao je Vuk Grbović.

 “Ovdje imamo super društvo, treninge, nadam se da ćemo jednog dana biti dobri košarkaši. Radimo na dvokoraku, možda bih ja trebao još malo da vježbam dribling ali sve u svemu lijepo je ovdje“, kazao je Amar Muzurović.

Najmlađi polaznik Škole košarke je šestogodišnji Bogdan Obradović.

“Najviše mi se dopadaju drugari, lopta i koš”, kratak i jasan bio je maleni Bogdan.

Četvrti poraz kadetkinja na EP

Šaćiri ima koronavirus