Crna Gora danas sa Azerbejdžanom: ,,Sokoli“ žele tri od tri

Fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće danas (15h) u Podgorici sa Azerbejdžanom utakmicu trećeg kola C1 grupe Lige nacija.

Crnogorski fudbaleri na startu najmlađeg Uefinog takmičenja ostvarili su pobjede u gostima protiv Kipra 2:0 i Luksemburga 1:0.

Azerbejdžan je u Bakuu poražen od Luksemburga 2:1, dok je u Nikoziji slavio protiv Kipra 1:0.

U drugom meču te grupe, u isto vrijeme, sastaće se Luksemburg i Kipar.

https://www.facebook.com/FudbalskiSavez/photos/a.635010026534798/3329539880415119/

,,Sokoli“ će nastupiti bez Stefana Savića koji ima kartone, dok bi prvi meč na domaćem terenu u nacionalnom timu mogao da upiše napadač Dino Islamović.

,,Imamo vrlo dobru sliku o rivalu, ozbiljno smo ih shvatili. Koliko god izgleda da je šest bodova odličan učinak, nije to neka enormna prednost da bismo sad igrali kolo i skakali od sreće. Ako, ne daj bože, izgubimo, može da se desi da tri reprezentacije imaju po šest bodova. Idealno bi bilo da pobijedimo, a Luksemburg izgubi. Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom, ali sve dok matematički ne obezbijedimo prvo mjesto neću promijeniti ploču. Od igrača tražim maksimalnu koncentraciju. Azerbejdžan je sa igračem manje dao gol Luksemburg, nije prestajao da igra, a potom je pobijedio Kipar u gostima. Zaslužuju poštovanje, a mi ćemo sve uraditi da ih pobijedimo. Pristupam utakmici kao da igramo sa šampionom svijeta“, kazao je selektor Faruk Hadžibegić.

IZVOR: FSCG

Zvezda nadigrala Ivanovićevu Baskoniju, Zenit bolji i od Barse, slavili i Bajern i Olimpijakos

ABA: Crnogorac Simonović MVP prvog kola