Mijović: Talenat, kvalitet, ali i izuzetan karakter

Foto: KK Budućnost Voli

Trener Budućnost Volija Petar Mijović je bio prezadovoljan pobjedom nad Partizanom u Beogradu.

„Plavi” su slavili 101:99, a junak je bio Danilo Nikolić koji je pogodio trojku uz zvuk sirene, na kraju drugog produžetka.

„Nismo imali previše vremena za pripremu utakmice, a znali smo da igramo protiv ekipe koja je tri četvrtine u Badaloni odigrala sjajno, a protiv Venecije u 2. poluvremenu pokazalo sav svoj potencijal i kvalitet. Znali smo da moramo da budemo skoro pa perfektni da dobijemo utakmicu. To nismo bili, ovo je bilo daleko od našeg najboljeg izdanja, bilo je momenata kada imali kontrolu, ali i nevjerovatnu blokadu u seriji 16:0”, napomenuo je Mijović, a onda pohvalio svoje izabranike:

„To moramo da vidimo, ali ovaj tim pokazuje da, sem talenta i kvaliteta, ima i izuzetan karakter. Ponosan sam što smo veliki Partizan pobijedili na njegovom terenu i nastavljamo. Sigurno da bilo kakvo samozadovoljstvo i produženi eho uživanja neće biti dobar za nas, pa se već od ponedjeljka spremamo za Unikahu”.

Mijović je posljednju akciju crtao baš za krilnog centra, a na pitanje novinara Arena sporta da li je to bio plan, lakonski je odgovorio:

„Pecaljka Arena sporta je bila na našoj klupi i jasno se vidjelo šta je bila ideja našeg napada”.

Trener Partizana Vlado Šćepanović je žalio za propuštenom šansom:

„Tim se ili postaje ili nestaje poslije ovakve utakmice. Karakter se mjeri poslije ovakvih mečeva, da li smo to što nismo ili jesmo. Boli poraz, ne volim da gubim, pogotovo na ovakav način. Svojim karaketerom, ne znanjem, vratili smo se u meč protiv realno bolje ekipe u ovo trenutku. Košarka je igra kad ostanete sami da date koš, tu se vidi i karakter i sve. Oni su večeras bili i smireniji i u boljem šutu od nas, ali vjerujte koliko god teško, mene ovo samo gura naprijed”, kazao je Šćepanović.

Kobs o Nikoliću: Crnogorski Kevin Djurent

Šćepanović: Boli poraz, neću reći da me ne boli