Pavićević: Ovo je prava košarka, 32 asistencije me čine srećnim

Trideset dvije asistencije podijelili su košarkaši Mornara u pobjedi nad Cibonom u ABA ligi (109:68) – podatak koji je više od svega obradovao trenera Mihaila Pavićevića.

,,Čestitam igračima, shvatili su utakmicu kako sam tražio. Maksimalno ozbiljno prilazimo svakoj ekipi, sa respektom, što na početku ABA lige daje rezultate. Svi su igrali i pokazali zavidnu volju i želju u napadu i odbrani, a to me pogotovo raduje. Polako, ali sigurno dolazimo do igre koja će biti naš prepoznatljiv stil, a izdvojio bih 32 asistencije. To me čini izuzetno srećnim, odavno me nijeste vidjeli da sam stajao i gotovo 30 sekundi aplaudirao kad u napadu bilo sedam-osam pasova i završilo se košem. To je ono što košarku čini košarkom“, rekao je Pavićević.

To je, smatra on, dokaz da Mornar postaje pravi tim.

,,Mi jesmo skup dobrih pojedinaca, ali tim dobija utakmice, tim osvaja titule, a ne pojedinci. Zaista me raduje što postajemo tim“.

Barane novi meč očekuje već u srijedu – protiv Breše u trećem kolu Evrokupa.

,,Pobjeda protiv, kako rekoše dušebrižnici, nikad slabije Unikahe, a koliko je slaba pokazuje činjenica da je sinoć dobila Valensiju, koja je razbila Real, diže nas na košarkaškoj mapi. Da ne pričam što je to izazvalo u regionu, jer sam iz Evrope dobio toliko poruka da me je ta pobjeda učinila veoma srećnim. Ali, ne možemo da živimo od toga mjesec jer nas čeka utakmica sa Brešom, koja je podjednako jaka kao Unikaha, kao i sve ekipe u našoj grupi. Sve zavisi kako je ko raspoložen i kako se spremi. Poslije te utakmice idemo Crvenoj zvezdi u Beograd, koja izgleda dominantno, moćno, ali vidjećemo ko će izgledati moćnije u nedjelju“, kazao je Pavićević.

Memorijal ,,Ljubo Jovanović“ 14. i 15. novembra u Danilovgradu

Šah: Budućnost nastavila seriju pobjeda