Šah: Budućnost nastavila seriju pobjeda

Šahisti Budućnosti ostvarili su novu pobjedu i zadržali maksimalan učinak i poslije šestog kola Premijer lige na Cetinju.

Budućnost je večeras u šestom kolu savladala Herceg Novi 5:3, zahvaljujući pobjedama velemajstora Nikole Đukića protiv Dragiše Blagojevića, Mladena Popovića protiv Mašana Bubanje i Darija Alivodića protiv Darka Šukovića.

Pobjedu za Novljane ostvario je Veljko Šćekić protiv Predraga Nikača.

Ostale partije završene su remijem.

Branilac titule, cetinjski Crnogorac pobjedom nad Prosvjetom zadržao je drugo mjesto.

Omladinci u sastavu cetinjske ekipe, braća Danilo i Milo Pobor, Savo Vujović i Peko Đurović savladali su svoje protivnike, baš kao i Miloš Pečurica.

Čast Prosvjete spasio je Slaven Paštar, mladi FIDE majstor, koji je efektno savladao velemajstora Dragana Kosića.

U prvom kolu je savladao i velemajstora Blagojevića.

U igri za medalje su i ekipe Elektroprivrede iz Nikšića i Rudara iz Pljevalja.

Nikšićani su zahvaljujući, Vuku Miletiću i Aleksandri Milović stigli do minimalne pobjede, dok je pobjedu za Mimozu, ostvario Miloš Vlatković.

Rudar je ubjedljivo savladao ekipu 7. oktobra koja je tim porazom, praktično ostala bez šansi da izbori opstanak u elitnom rangu.

Duel Cetinja i Rokade iz Bijelog Polja, završen je neriješenim rezultatom, pa im predstoji borba za opstanak u društvu najboljih.

Sjutra je na programu sedmo kolo, u kojem će se sastati: Rokada – Budućnost, Mimoza – Crnogorac, Rudar – Elektroprivreda, Herceg Novi – 7. Oktobar i Prosvjeta – Cetinje.

Pavićević: Ovo je prava košarka, 32 asistencije me čine srećnim

Split savladao FMP, mala minutaža Čarapića