Skandal: Kveri saznao da ima koronu pa pobjegao iz Rusije

Američki teniser Sem Kveri, pobjegao je privatnim avionom iz Rusije pošto je utvrđeno da je zaražen koronavirusom.

Kako su prenijeli mediji, on je zajedno sa suprugom i sinom izašao iz karantina i otišao u nepoznatu zemlju.

“Kveri je došao na turnir u Sankt Peterburgu i trebalo je da se sastane sa drugim nosiocem Denisom Šapovalovim u prvoj rundi glavnog žrijeba. Prije meča je dobio pozitivan test na koronavirus. Takođe i njegova supruga Ebi i osmomjesečni sin Ford. Oni su smješteni u 14-dnevni karantin u hotelu. Sem je dobio neočekivani poziv od nekoga od ruskih zdravstvenih vlasti. Rečeno je da će porodica imati posjetu doktora, kao i da će morati da budu prebačeni u bolnicu ukoliko budu imali simptome”, naveo je novinar Ben Rotenberg.

On navodi da su Kverijevi imali blage simptome virusa, ali su se plašili da ostanu u ruskoj bolnicu.

Rotenberg je dalje iznio detalje…                                         

“Sjedeći na sjedištima najdaljim od pilotske kabine, kako bi zaštitili pilote, Kverijevi su prebačeni u nešto što je samo navedeno kao “bliska evropska država” koja nije zahtjevala negativan test za ulazak. Porodica je smještena u iznajmljenom objektu, a država nije poznata”, rekao je Rotenberg.

ATP je objavio i da je potez Kverija ozbiljan prekršaj i da je istraga u toku, s obzirom na to da je ranije igračima upućeno pismo u kom je navedeno da su takvi potezi neodgovorni i da bi to moglo da utiče na dalja dešavanja na takmičenju.

Pavićević: Uživao sam

Frančesko Toti: Ćao tata, proveo sam najgorih deset dana u životu…