Bura u Barseloni: Bartomeu danas podnosi ostavku?

Bura u Barseloni ne prestaje, a posljednja informacija je da bi predsjednik Đozep Marija Bartomeu danas mogao da podnese ostavku.

Članovi katalonskog kluba planiraju da izglasaju nepovjerenje Bartomeuu na referendumu 1. i 2. novembra, dok se Bartomeu protivi organizaciji glasanja tokom pandemije koronavirusa.

,,Ako odluka katalonske vlade ostane takva da se referendum održi, iako je veliki broj članova kluba stariji od 60 godina i živi daleko od stadiona, onda će se uprava na čelu s Bartomeuom povući. U klubu smatraju kako referendum treba da se održi, ali ne u periodu kad postoji rizik za zdravlje članova kluba, posebno jer je od koronavirusa umrlo više od 800 članova Barselone“, piše katalonski Sport.

 ,,Zaprepašćeni smo što se dopušta u ovim trenucima. Nećemo biti učesnici u njihovim glupostima. Životi ljudi su važniji, vremena za glasanje će uvijek biti“, rekao je neimenovani klupski izvor za Sport.

Bartomeu odavno ne uživa povjerenje navijača, ali ni igrača i vjerovatno ne bi dobio podršku na narednim izborima, koji treba da se održe u narednih nekoliko mjeseci, najkasnije do proljeća.

U nedjelju basket turnir ,,Podgorica 2K20“

VIDEO Majstorski slobodnjak Kosovića u pobjedi Kairata