Crna Gora – Kosovo: Pobjeda obaveza za “lavove”

Dva važna meča su pred crnogorskim rukometašima.

Prvi je sjutra od 20 i 30 protiv Kosova u Podgorici na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022 godine. “Lavovi” meč sa Kosovom dočekuju oslabljeni, bez sedmorice igrača, ali su veliki favoriti u sjutrašnjem duelu.

Selektor Zoran Roganović i pored svih problema raduje se novom okupljanju, treninzima, druženju sa momcima…

“Imamo baš dosta problema sa dolaskom i okupljanjem igrača, ali osjećam veliku radost što smo zajedno nakon gotovo 10 mjeseci. Propustili smo turnir u aprilu sa Švajcarskom, kao i baraž sa Češkom, tako da mi je drago da smo se okupili, iako smo desetkovani. Momci su odradili fenomenalan posao, pridržavali su se mjera u na testiranju je cijela ekipa bila negativna na kovid-19. Zato možemo da nastavimo gdje smo stali u januaru”, rekao je Roganović.

Foto: RSCG

Selektor „lavova” ne želi da stvara alibi.

“U svakog igrača koji je tu imamo jako veliko povjerenje. Ima tu momaka koji još nisu nastupali za A reprezentaciju, ali sam siguran da će svi u srijedu i nedjelju dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat”, rekao je Roganović.

Nakon meča sa Kosovom, gostovaće Rumuniji. U grupi je i Švedska. Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće dvije najbolje ekipe, kao i kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz osam grupa.

Šesti slučaj koronavirusa u KK Budućnost Voli

Remi kadeta protiv Makedonije