Remi kadeta protiv Makedonije

Prijateljski duel kadetskih selekcija Crne Gore i Sjeverne Makedonije završen je remijem 2:2.

Čak tri gola na današnjem meču postignuta su iz jedanaesteraca, a ,,sokoli“ su dva puta vodili. Ipak, gosti su u posljednjim trenucima meča stigli do izjednačenja sa bijele tačke.

“Dosta tvrda utakmica, gdje smo mogli i upisati pobjedu. Međutim, u ovakvim utakmicama najvažnija je igra, a time danas nijesam bio zadovoljan. Nijesmo ponovili igru iz nekih prethodnih utakmica, sa druge strane, teren je bio dosta loš, a i nedostajao nam je kapiten Aleksa Ćetković, koji je veoma važan igrač za nas. Danas smo i probali neke igrače koji su prvi put sa nama, za to i služe prijateljske utakmice”, rekao je selektor Slobodan Drašković.

Početak utakmice pripao je ,,sokolima“. Ofanziva na startu dala je rezultata već nakon desetak minuta. Prvo je Nemanja Carević glavom šutirao pored gola sa nekoliko metara, da bi nepun minut kasnije domaćin dobio gotovo savršenu šansu za vođstvo.

Viktor Đukanović je krenuo u solo prodor, ušao u šesnaesterac gostiju, gdje je fauliran. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Carević.

Dobru priliku imao je ponovo Đukanović u 13. minutu, međutim, njegov pokušaj sa nekoliko metara blokirao je defanzivac Sjeverne Makedonije.

Gosti su se nakon toga polako oslobađali pritiska i uspjeli da izjednače u 30. minutu. Mateo Sofijanovski je šutirao, lopta je u petercu Crne Gore zakačila Mitra Globarevića i prevarila golmana ,,sokola“ Emina Đurovića.

U nastavak meča ušlo se sa izjednačenom igrom obje ekipe. Prilika gotovo i da nije bilo sve do 63. minuta, kada je dosuđen novi jedanaesterac za domaćina – Vladimir Perišić je izveo slobodan udarac sa ivice šesnaesterca, lopta je pogodila Metina Iljazija u ruku, pa je sudija Mladen Knežević dosudio najstrožu kaznu. Đukanović je tu priliku iskoristio za novo vođstvo ,,sokola“.

Petnaestak minuta kasnije Bojan Pavićević je dobro pokušao, ali je golman gostiju još bolje odbranio.

Konačan rezultat postavio je Besart Gudjufi iz jedanaesterca u drugom minutu sudijske nadoknade. Prethodno je Vasilije Šoškić u svom šesnaestercu faulirao Eriona Šukua.

Kadeti Crne Gore i Sjeverne Makedonije revanš meč odigraće u četvrtak na Trening kampu FSCG, sa početkom u 11 časova. 

Crna Gora – Kosovo: Pobjeda obaveza za “lavove”

Filipovski mijenja Šćepanovića, Džikić odbio