Filipovski stigao u Partizan: Gledamo samo na prvi trening i prvu narednu utakmicu

Sašo Filipovski je predstavljen kao novi trener košarkaša Partizana.

Potpisao je ugovor do kraja sezone, s opcijom da saradnja bude produžena.

“Nisam mnogo razmišljao o dolasku u Partizan. Znam da je ovo zemlja sporta i košarke i da je Partizan veliki klub. Uvjek sam se osjećao odlično kada sam dolazio ovdje. Velika mi je čast i obaveza da dam svoj maksimum u tom klubu. Što se tiče igračkog kadra, momci se do sada maksimalno zalažu na treninzima. Imamo dosta povreda, ali bez obzira na to ne planiramo nikakve promjene igračkog kadra”, rekao je Filipovski i dodao:

“Moja filozofija će biti korak po korak na startu šampionata. Mi sada gledamo samo na prvu utakmicu i prvi trening. Naš cilj se ostvaruje radom i očekujem da ćemo kontinuirano napredovati. Ako si pripremljen i daš sve od sebe, ne treba da se plašiš budućnosti. Neću da obećavam – ko obećava uvijek je dužan. Mene više zanima kako ćemo raditi i dizati individualni i timski kvalitet”.

“Ekipa ima potencijal, trenutno radimo na tome da oni upoznjaju moja očekivanja i zahtjeve, a da ja upoznam njihove potencijale i kvalitete. Trenutno postavljamo igru u skladu sa trenutnim stanjem tima, pa ćemo postepeno praviti promjene i graditi na osnovu svakog sljedećeg treninga i utakmice”.

Filipovski debituje sjutra protiv Zadra u ABA ligi.

“Posvetićemo se Zadru, ali se sada prevashodno bavimo sobom, a ja pokušavam da svoje razmišljenje predstavim ekipi. Zadar je uvijek dobro šutirao za tri poena, a sada igraju brzu košarku sa mnogo pik en rola. Mi moramo da obratimo pažnju na njihove šutere i na skok pod oba koša, ali, kao što sam naglasio, prije svega se bavimo sobom”, zaključio je Filipovski, koji je na klupi naslijedio Vlada Šćepanovića.

Ne igra se ni Budućnost – Metropoliten

Johanson napušta “lavice” nakon EP