Roganović: Samo da se ne ponove ovakvi problemi

Oslabljena muška rukometna reprezentacija Crne Gore je izgubila u Rumuniji 36:27 u 2. kolu kvalifikacija za EP, a selektor Zoran Roganović samo želi da se problemi oko sastava više ne ponavljaju.

„Poslije jako finog i disciplinovanog početka, taktički dobro pripremljenog, ušli smo u greške koje je jako iskusna rumunska ekipa kažnjavala svaki put. Morali smo da nastavimo da igramo pametno i disciplinovano, ali osjetili su se problemi sa igračima i vremenom za pripremu, koje nismo imali. Kvalifikacije se nastavljaju u januaru, nadam se da nećemo imati problema sa pozvanim igračima kao ove sedmice i siguran sam da će to izgledati puno bolje”, rekao je Roganović.

Crna Gora 6. januara dočekuje Švedsku, tri dana kasnije gostuje toj selekciji.

Bod u tom dvomeču bi potpuno promijenio situaciju u kojoj se nalaze „lavovi”. Slično je bilo i u prošlim kvalifikacijama – poslije šokantnog remija sa Farskim Ostrvima i poraza od Ukrajine, Roganovićev tim se izvukao epskom pobjedom nad Danskom. Možda i sada bude tako.

„Siguran sam da ćemo protiv Švedske odigrati bolje. Ta selekcija je u vrhu svjetskog rukometa, ali kad budemo bar donekle kompletni, uvjeren sam da možemo da napravimo iznenađenje čak i u Švedskoj. Nadam se da ćemo u Crnoj Gori igrati pred publikom, mada je to teško, jer je malo vremena do tada”, istakao je Roganović.

Budućnost Voli na juniorskom turniru u Beogradu

Futsal reprezentacija u grupnoj fazi kvalifikacija za EP