Futsal reprezentacija u grupnoj fazi kvalifikacija za EP

Futsal reprezentacija Crne Gore je ispunila cilj – plasirala se u grupnu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se u novembru 2021. godine održati u Holandiji.

Crna Gora je savladala Litvaniju 2:1 u revanšu baraža i bez problema odbranila trijumf iz prve utakmice – 3:0.

„Ostvarili smo još jednu zasluženu pobjedu i napravili najbolji rezultat kada je u pitanju crnogorski reprezentativni futsal. U Litvaniji je bilo teže nego u meču kod nas, ali moji igrači su pokazali da imaju veliko srce i ogromnu volju i želju kada igraju u dresu reprezentacije, na čemu im od srca čestitam. Takođe bih se zahvalio ljudima iz mog stručnog štaba, koji svaki iz svog domena zaduženja radi odličan posao. Moram istaći i podršku Saveza, koji nam je omogućio sve što smo zahtijevali da bismo došli do ovakvog vrijednog rezultata. Odlika ove selekcije je vrhunska atmosfera u ekipi, funkcionišemo kao jedna velika porodica, a to je preduslov za uspjeh u kolektivnom sportu”, rekao je selektor Sveto Ljesar.

Strijelci za naš tim su bili Milovan Drašković i Nikola Vidaković.

Crna Gora će u grupnoj fazi kvalifikacija igrati u grupi 7, sa reprezentacijama Italije, Finske i Belgije.

Grupna faza igraće se od decembra do aprila naredne godine, a plasman na završni turnir izboriće pobjednici osam grupa i šest najboljih drugoplasiranih ekipa, dok će preostale dvije drugoplasirane selekcije igrati baraž.

Roganović: Samo da se ne ponove ovakvi problemi

Kamp Omladinca okupio borce iz Hrvatske, BIH, Makedonije, Albanije i Kosova