OFK Titograd: Nastavlja se diskriminatorski odnos prema našem klubu

Uprava OFK Titograd izdala je saopštenje žaleći se na diskriminatorski odnos od strane Takmičarske komisije FSCG, a to saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Nakon niza previda i odluka na štetu našeg kluba od strane Takmičarske komisije, najnovija je prevršila svaku mjeru. Odbijajući naš zahtjev da se utakmica 13. kola Kadetske A lige Crne Gore, zakazanu za srijedu 11.11. odloži za drugi termin, pokazali su svoj odnos prema našem klubu i fudbalu u Crnoj Gori, uopšte.

Naime, Goran Perišić, selektor pionirske reprezentacije za okupljanje u Budvi, pozvao je četiri standardna člana naše kadetske ekipe 2006.godište: Tomislava Turovića, Nemanju Radevića, Andriju Skrobanovića i MarkaTadića.

Kako je do sada uvijek bila praksa, da se klubu čiji igrači su pozvani na reprezentativna okupljanja izađe u susret, i odloži utakmica, to smo se obratili i ovog puta očekujući razumijevaje za takav zahtjev. Znajući da u svim selekcijama našeg kluba igraju djeca mlađih godišta, te da posebnu pažnju u radu poklanjamo najmlađima, očekivali smo da se logično udovolji našem zahtjevu. 

Međutim, u odgovoru Takmičarske komisije, koje potpisuje njen predsjednik g.Božidar Mićunović, navodi se, da se ne može udovoljiti našem Zahtjevu: ”iz razloga što smo razgovarali sa selektorom Kadetske reprezentacije Crne Gore g-dinom Draškovićem obaviješteni da selekcija kadeta nema nikakve aktivnosti do 16.11.2020.godine.”

Da je ovaj odgovor samo jedna u nizu besmislica, jasno je svakom iole obrazovanom fudbalskom posleniku u Crnoj Gori. Posebno onima koji prate mlađe kategorije. Podsjećanja radi, posebno Takmičarske komisije, da navedemo, da za naše mlađe kategorije igraju djeca uglavnom mlađa u prosjeku i po dvije godine. Dakle i oni koji mogu da igraju za kadete, pionire, ali i omladince, i uz to, još i da dodamo, da su svi oni uredno licencirani i standardno nastupaju za svoje uzrasne kategorije kao i gore pomenuti igrači našeg kadetskog tima.

Ovo je još jedan u nizu diskriminatorski akt FSCG i Takmičarske komisije prema našem klubu. Očekivali smo da budemo poštovani bar onoliko koliko i mi uvažavamo FSCG i njegove organe. Jasno je da nismo ravnopravni, ali i pored toga poštovaćemo odluke Takmičarske komisije, a nadamo se da ovo i ovakvo stanje u crnogorskom fudbalu neće i ne može trajati u nedogled”

I dalje je cilj prvo mjesto u grupi

Podgorica na startu protiv MZT Skoplja