Potpredsjednik EHF-a posjetio Rukometni savez Crne Gore

Potpredsjednik Evropske rukometne federacije (EHF) Predrag Bošković posjetio je Rukometni savez Crne Gore, gdje je razgovarao sa predsjednikom Petrom Kapisodom.

Teme sastanka bile su dosadašnja saradnja Saveza sa EHF-om, koja je nedavno rezultirala i vrijednom donacijom u vidu specijalne „Gerflor“ podloge, kao i opreme za mini rukomet.

Bilo je riječi i o planovima za naredni period, u kome će najveća pažnja biti usmjerena na Evropsko prvenstvo za rukometašice 2002. godine, a čiji će jedan od tri domaćina, biti i Crna Gora.

Predsjednik Rukometnog saveza, Petar Kapisoda kazao je da je to bio zvaničan, ali i prijateljski susret.

»Brojni primjeri pokazuju da je naš Savez u protekle četiri godine otkako je Bošković izabran za potpredsjednika EHF-a, uvijek imao značajnu i nesebičnu podršku za sve aktivnosti i predloge. Naša komunikacija je gotovo svakodnevna, a danas smo razgovarali o tri značajne teme«, kazao je Kapisoda.

On je kazao da je razgovarano o Evropskom prvenstvu za rukometašice 2022. godine, navodeći da to najveći rukometni događaj koji će biti održan u Crnoj Gori.

»Zbog toga je Savez već krenuo sa predanim radom na pripremi organizacije, kako bi opravdali ukazano povjerenje, kao i svaki put do sada kada smo bili domaćini međunarodnih takmičenja za mlađe kategorije. Još jednom koristim priliku da istaknem izuzetnu saradnju koju imamo sa EHF-om, uvjeren da će ona biti dodatno unaprijeđena u narednom periodu«, rekao je Kapisoda.

Bošković je istakao da je za Evropsku rukometnu federaciju je kvalitetna i sadržajna komunikacija sa svim članicama od izuzetnog značaja.

»Rad i aktivnosti koje u kontinuitetu realizuje Rukometni savez Crne Gore mogu da ocijenim i iz ugla nekadašnjeg predsjednika „crnogorske kuće rukometa“, ali i kao potpredsjednik EHF-a. Bez obzira na to iz kojeg ugla gledao, utisak je isti – svi zaposleni u kancelariji saveza, preko klubova do službenih lica, ulažu maksimalne napored dajući doprinos razvoju rukometa u svim centrima naše države. Posebno ističem reprezentativne selekcije sa čijim rezultatima se, s obzirom na to koliko malu bazu ima Crna Gora, sa poštovanjem odnosi cjelokupan rukometni svijet«, kazao je Bošković.

On je naglasio da će Rukometni savez uvijek dobiti podršku za sve inicijative i upite upućene EHF-u koje će doprinijeti daljoj afirmaciji rukometa u Crnoj Gori i očuvanju značajne pozicije koju u rukometnom svijetu imaju reprezentativne selekcije.

Crna Gora sjutra sa Izraelom

Definitivno – sezona u NBA ligi počinje 22. decembra