Budva spremna za start EP

Budva je spremna za početak Evropskog prvenstva u boksu za mlade, prvog zvaničnog takmičenja tog tipa koje se organizuje u 2020. godini, saopštili su organizatori šampionata.

Navodi se da će šampionat okupiti predstavnike 22 države, a pravo nastupa imaju bokseri rođeni 2002. i 2003. godine.

Supervizor Evropske bokserske konfederacije, Marko Marović kazao je da sve ljubitelje boksa raduje činjenica da će šampionat biti održan.

“Imajući u vidu da su ovo teška vremena i da su čak 22 države smogle snaguu i došle na prvenstvo moramo biti zadovoljni što imamo preko 170 boksera, koji će se u sljedećih deset dana boriti za medalje”, kazao je Marović.

Potpredsjednik Svjetske bokserske federacije, Umar Kremljov kazao je da je prijatno iznenadjen organizacijom.

“Imao sam priliku da razgovaram sa predstavnicimma delegacija zemalja učesnica. Raduje me da su svi zadovoljni uslovima i nadam se da će nam i mediji u budućnosti pomoći da nastavimo da razvijamo boks na pravi način, kao što smo to i do sada radili”, rekao je Kremljov.

Predsjednik Bokserskog saveza, Blažo Šaranović zahvalio se Evropskoj bokserskoj federaciji na ukazanom povjerenju i mogućnosti da Crna Gora i Budva budu domaćini.

“Hvala što su nam omogućili da budemo domaćini takmičenja, najznačajnijeg ikada organizovanom na našim prostorima. Posebno se zahvaljujem Institutu za javno zdravlje koji nam je dao dozvolu i obecaćam da ćemo ispoštovati protokol i pridržavati se svih mjera koje su predviđene”, rekao je Šaranović.

Predstavnica Opštine Budva, Danijela Došljak kazala je da ohrabruje da sportski događaji i manifestacije opet postaju sastavni dio života.

“Opština Budva je odlukom da bude generalni pokrovitelj potvrdila istrajnost u svojoj namjeri da gradi Budvu kao destinaciju sporta i sportskog turizma”, kazala je Došljak.

Predsjednik Organizacionog odbora prvenstva, Aleksandar Klemenko kazao je da su garantovali da će ispoštovati protokol i sve mjere koje su im saopštene iz Nacionalnog koordinacionog tijela.

“Svim delegacijama smo sve objasnili i nadam se da će sve na kraju biti kako treba”, rekao je Klemenko.

Od crnogorskih boksera za medalje boriće se Bojana Gojković, Nela Radenović, Nina Radenović, Luka Gačević, Damjan Liješević, Đorđe Smolović, Miloš Krasnići, Petar Liješević i Andrija Lambulić .

Selektor Boško Drašković kazao je da je siguran siguran da će oni dati sve od sebe.

“Nijesmo kao ni svi ostali u dobroj takmičarskoj formi. Nedostatak takmičenja smo kompenzovali sa nekim sparing treninzima, ali već sjutra startujemo sa pobjedama”, kazao je Drašković.

Svečano otvaranje prvenstva zakazano je za sjutra u 13 sati i 30 minuta u Mediteranskom sportskom centru.

Ljupko Petrović: Igrači krivi za eliminaciju Srbije

Salah pozitivan na koronu