Ljupko Petrović: Igrači krivi za eliminaciju Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije se nije plasirala na Evropsko prvenstvo, bolja je u finalu baraža bila Škotska nakon penala.

Ljupko Petrović, prvak Evrope sa Crvenom zvezdom, bio je razočaran.

“Nije mi se dopalo kako je ekipa izgledala. Kao da se ne radi o istoj ekipi koja je igrala protiv Norveške. Tu prije svega mislim na pristup igri. Šta je razlog tome teško je reći. Očigledno je da su počeli da liče na ekipu tek od 70. minuta, što je nedopustivo u utakmici koja je tako bitna”, kaže Petrović i dodaje:

“Glavni problem bilo je nedovoljno zalaganje pojedinaca, koji su ranije pokazali da i te kako mogu i znaju da igraju kada žele. Da li je ova problematična situacija u svijetu sa koronom dijelom uticala na njih ne znam, moguće, ali pogledajte slično je bilo i kada su igrali protiv Norvežana, ali su bili u totalno drugačijem raspoloženju što je donijelo i pozitivan rezultat”.

U sastavu nije bilo Aleksandra Kolarova, ali…

“Ne bi trebalo tražiti nikakve izgovore što se tiče lošeg izdanja ekipe. Pa uzmimo u obzir da Kolarov ima 35 godina. Šta to treba da znači? On će uskoro, kao što je i prirodno zbog godina, otići u penziju. Treba li reprezentacija i tada da se vadi? Ne. Cijenim da je na terenu možda mlađim igračima falio njegov autoritet, da im eventualno podvikne u pojedinim situacijama. Reprezentacija nikada ne smije da zavisi od jednog igrača, ma ko to bio”.

“Penale su promašivali i najveći svjetski igrači poput Pelea i Euzebija. Značili li to da su oni loši? Naravno da ne. Može se reći da su penali stvar sreće. Vidjeli ste kako su neki igrači prije njega izveli penale i lopta je ušla u gol jer su imali sreće, ne zato jer su precizno izveli. Srbija nije smjela da dozvoli da zavisi od penala”, zaključio je Petrović.

Crna Gora sjutra sa Azerbejdžanom

Budva spremna za start EP