Dalić: Dobro je što su Škoti na EP

Selektor Hrvatske Zlatko Dskić kazao je da dobro što se selekcija Škotske plasirala u završnicu prvenstva.

Škoti su sinoć na stadionu “Rajko Mitić” nakon penala eliminisali Srbiju 6:5. Meč je u regularnom toku i nakon produžetaka završen 1:1.

“Očekivano smo vidjeli jednu neizvjesnu, izjednačenu i čvrstu utakmicu koja je imala ogroman ulog za obje reprezentacije, što je uticalo na igru. Razumljivo je da zato nismo gledali atraktivnu utakmicu sa previše prilika. Škotska me je prijatno iznenadila u većem djelu susreta. Uz očekivanu borbenost, pokazali su se i taktički kvalitetnom ekipom. U drugom djelu meča su fizički pali i nisu držali isti ritam, ali su uspijeli da dođu do penala i da izbore Euro, što je veliki uspijeh za Škote”, rekao je Dalić nastavio…

“Neće nam biti lako da igramo dvije utakmice u gostima na Evropskom prvenstvu. Domaći teren će Škotima sigurno, kao i Englezima biti dodatni vjetar u leđa. Sa Škotima nemamo sjajnu tradiciju, ali sve to ne mjenja naš cilj. Dobro je za Euro što su Škoti kao domaćini plasirali, tu su i Mađari, čestitam i Sjevernoj Makedoniji na istorijskom uspijehu”, završio je Dalić.

Poznati svi učesnici, sastavi grupa i raspored na Evropskom prvenstvu

Dabanović na centru u Rigi