Britanija domaćin Eura ?

Velika Britanija bi mogla da bude domaćin Evropskog fudbalskog prvenstva iduće godine, objavio je Dejli mejl.

UEFA i dalje insistira da se EURO održi u 12 gradova širom Europe, ali sve je veći strah da će to biti nemoguće, pa se istražuju i alternative zbog pandemije Covid-19.

Dejli mejl tvrdi da su UEFA i Engleski fudbalski savez (FA) u pregovorima o potencijalnom prebacivanju cijelog turnira u Ujedinjeno Kraljevstvo, a utakmice bi se igrale u Engleskoj, Škotskoj i Velsu.

Prije nekoliko dana francuski Parisijen je objavio kako će se EURO idućeg ljeta održati u Rusiji. Iza Rusije je odlično organizovano Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Međutim, mišljenja se razlikuju o stvarnoj zdravstvenoj situaciji u toj zemlji, a brojke koje je saopštio Kremlj redovno se preispituju.

EURO bi trebalo da se održi u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dablin, Glazgov, London, Minhen, Rim i Sankt Peterburg.

UEFA je naglasila kako namjerava održati EP u gradovima i na stadionima u skladu s ranijim najavama i objavljenim pripremama.

“Nesigurnosti koje donosi situacija s koronavirusom ne mogu se predvidjeti niti kontrolisati ni UEFA ni lokalne vlasti. Previše je rano tvrditi kako će u junu ili julu postojati neke restrikcije po pitanju organizacije ili prisutnosti navijača. Ukoliko će postojati potreba za promjenom planova tako ćemo i učiniti, ali sada nema nikakve naznake niti promjene lokacija održavanja prvenstva,” objavila je nedavno UEFA.

Jovanović: Previše grešaka nas je odvelo u poraz VIDEO

Partizan slavio u Zagrebu