Istorijski trijumf Finske na velikim takmičenjima

Danska je preživjela horor zbog Kristijana Eriksena, a trauma je ostavila posljedice – Finska je na “Pakrenu” senzacionalno ostvarila prvu pobjedu na velikim takmičenjima (1:0).

Malo kome je, međutim, bilo do fudbala, a Finci su u nastavku meča, nakon pauze koja je trajala skoro dva sata, bili tek nešto malo prisebniji da iznenade nordijske komšije.

Ni Dancima, vjerovatno, nije toliko teško pao poraz – najveća pobjeda stigla je sat ranije, u vidu informacije da se njihov najbolji igrač u stabilnom stanju.

Ovo su momenti kada je fudbal – samo igra, a u životu postoje mnogo preče stvari…

Ipak, ponešto i o utakmici…

Navijači dva tima zajedno su skandirali Eriksenovo ime kada su igrači izašli na teren, a fudbaleri Danske, sasvim razmuljivo, nisu mogli da nastave s intenzitetom prije pauze, kada su za 45 minuta osam puta šutrali u gol Finaca, ne dozvolivši im maltene ni da pređu centar…

U 60. minutu, finski napadač iz Union Berlina Pohjanpalo glavom je pogodio danski gol nakon centaršuta Uronena, a golmanu Šmajhelu lopta je izmigoljila iz ruku…

Danci su mogli (i trebali) da izjednače, imali su i zlatnu šansu – penal u 74. minutu, ali je golman Hradecki odbranio udarac Hojbjerga sa bijele tačke.

Fudbal ide dalje, Danci su izgubili već upisane bodove i moraće, uprkos svemu, da razmišljaju kako da se izvuku – slijedi, međutim, najteža utakmica, protiv jakih Belgijanaca…

Fincima se, s druge strane, nakon senzacionalnog plasmana na veliko takmičenje, ukazala šansa da naprave i korak dalje – neredni meč igraju u Sankt Peterburgu s Rusima. 

Maxi Jena sa crnogorskom zastavom prva na takmičenju u Rijeci

Pavićević ljut zbog suđenja: Ovo je velika sramota za crnogorsku košarku