Pavićević ljut zbog suđenja: Ovo je velika sramota za crnogorsku košarku

Trener Mornara Mihailo Pavićević je bio tužan nakon poraza od Budućnost Volija.

Ne zbog toga što je njegov tim izgubio od boljeg tima, već zato što se povrijedio Nemanja Vranješ.

„Ostaje mučan osjećaj, nije zaslužio da ovako završi sezonu. Nadam se da će se oporaviti što prije. Čestitam Budućnosti na pobjedi, ali i svojim igračima na neočekivanom otporu. Mladi su odigrali hrabro, svaka im čast”, rekao je Pavićević.

Iskusni stručnjak nije mogao da sakrije ljutnju zato što su sudije riješile meč, jer samo oni nisu vidjeli faul Amedea dela Valea nad Markom Jeremićem 46 sekundi prije kraja, pri rezultatu 73:75.

„Ako progovorim ono što bi trebalo da kažem, biću kažnjen. Ovo nema više nikakvog smisla sa sportom, oni koji su zaduženi za ovo trebalo bi konačno da reaguju. Prije dvije godine Savez je osudio i priznao da je ukradena čista pobjeda Mornaru od strane sudije Vojinovića, a sada ga nagrade da opet sudi finale. Sad će da nagrade i ovog Rutešića”.

Pavićevićev monolog se nastavio. Nije pomenuo imena otpisanih sudija Dragojevića, Koljenšića i Savovića, ali je jasno aludirao da su morali da sude finale.

„Čemu ovo vodi? Da li će ovo da navede djecu da počnu da igraju košarku? Nama je odgovaralo da izgubimo, nemamo s kim da igramo. Ovo zaista više postaje velika sramota za crnogorsku košarku. Pored takvih sudija pošalju… Bolje da ne pričam ništa. Ipak je najbitnija košarka – čestitam Budućnosti pobjedu, ona je i prije ovoga bila apsoplutni favorit za šampiona. I čestitam pogotovo našim mladim igračima, koji su dobili priliku da nastupe”.

Istorijski trijumf Finske na velikim takmičenjima

Otvorena nova tribina u trening kampu FSCG