Vukotić: Maksimalno i u Skoplju

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra od 13:30 igra u Skoplju igra protiv Sjeverne Makedonije posljednji meč kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

,,Sokoli“ su ranije izgubili šanse da se nađu u baražu, tako da će duel u Skoplju biti svojevrstan početak priprema za kvalifikacije koje će početi naredne godine.

“U ovom meču takmičarski motiv, dok smo, istovremeno, u zaostatku kada riječ o prijateljskim utakmicama, pa smo odlučili da na meču u Skoplju damo šansu igračima koji imaju pravo nastupa u sljedećem kvalifikacionom ciklusu. Tu je sada pozvana jedna grupa igrača, ali ima ih još dosta koje pratimo. Na ovom okupljanju, zbog povreda i administrativnih razloga, nema petorice igrača koji su bili na prvobitnom spisku. Zatim, Vuk Striković iz Rudara bi sigurno bio sa nama, ali on je u procesu dobijanja našeg državljanstva i nadamo se da će uskoro i on biti dio ove reprezentacije”, kazao je selektor Miodrag Vukotić.

Sjutrašnji rival biće izuzetno motivisan, obzirom da se bori za drugo mjesto u grupi 6, koje može donijeti plasman u baraž.

“Igramo protiv veoma dobre i kompaktne ekipe, Sjeverna Makedonija će igrati u najjačem sastavu jer se bori za plasman u baraž. Ne želim da vidim nikakav strah kod mojih igrača, želim da daju sve od sebe kako bismo izvukli što povoljniji rezultat. Ovakav meč može biti veliko iskustvo za ove mlade momke. Dobro je što će igrati protiv starijih od sebe, u makedonskoj reprezentaciji ima dosta igrača koji su 1998. i 1999. godište, dok mi imamo nekoliko fudbalera rođenih 2002. i 2003. godine. Naravno, sve to je početak procesa pripreme generacije za naredni kvalifikacioni ciklus koji će početi sljedeće godine”, dodao je Vukotić.

Duel između Sjeverne Makedonije i Crne Gore igra se na Trening kampu FS Makedonije. Sudijska četvorka dolazi iz Austrije – na centru će biti Krištofer Jeger, asistiraće mu Roland Ridel i Mihael Obricberger, dok će četvrti sudija biti Markus Hameter.

Nove muke za Jirgena Klopa: Henderson povrijeđen

Norveška odustala od EURA, 17 dana prije početka