Perišić: Gol u dresu Budućnosti je predivan osjećaj

Aktuelni selektor pionirske reprezentacije Crne Gore Goran Perišić je legenda Budućnosti, dugogodišnji kapiten i miljenik navijača, a u našoj omladinskoj školi razvija se Vladimir Perišić.

Talentovani 16 godišnji napadač, za razliku od svog oca koji je svojevremeno komandovao defanzivom, član je kadetske selekcije Budućnosti, ali nastupa i za omladince. Naravno, uz to je reprezentativac Crne Gore.

Trenutno se nalazi na pripremama mlađe omladinske reprezentacije, a prethodnog vikenda je dokazao svu svoju nadarenost – u subotu u pobjedi kadeta nad Jezerom (3:2) na strani je postigao dva gola, a u nedjelju u remiju omladinaca sa Iskrom (3:3) kod kuće je dodao još dvije egzekucije.

“Lijep je osjećaj kada postignete gol za bilo koji uzrast i protiv bilo kog protivnika. Međutim, posebnu draž imaju ti debitantski golovi koje sam postigao u svom prvom nastupu za omladince koji su nam na kraju donijeli željeni rezultat“, rekao je za klupski sajt Perišić.

Daroviti centarfor je za omladince u igru ušao u 55. minutu pri rezultatu 0:3 za Danilovgrađane, pokrenuo je ekipu golom za 1:3 u 61, a onda je u 76. sa bijele tačke postavio konačan rezultat. Pogodak za 2:3 je potpisao još jedan talentovani kadet Viktor Đukanović.

“Velika je razlika igrati za stariju selekciju, ali sam siguran da ću igranjem za omladince brže napredovati i tako sebi otvoriti put ka seniorskoj ekipi“, poručio je prvi strijelac Kadetske lige sa 21 pogotkom.

I naši kadeti i omladinci se nalaze na drugom mjestu pred posljednje kolo jesenjeg dijela sezone, ali o poziciji na tabeli niko ne razmišlja, niti je gleda.

“Suština rada u mlađim kategorijama je napredak svih igrača i pravljenje fudbalera za seniorski tim, tako da je Budućnost izabrala pravi put, a to je da u mlađim kategorijama nemamo pritisak pravljenja rezultata“.

Perišić nema dodatni pritisak zato što je sin legende kluba.

“Tata je to što jeste, ali uvjeren sam da ću ga jednoga dana nadmašiti. Iskreno, ne osjećam pritisak zbog toga što sam njegov sin, već mi je to motiv za još veći rad i napredak u karijeri. Nadam se da ću jednog dana nastaviti očev put igranjem za prvi tim Budućnosti i osvajanja trofeja“.

Omladinska škola je budućnost Budućnosti, a našim klincima stiže podrška bukvalno sa svih strana.

“Samo prisustvo utakmicama najodgovornijih ljudi u klubu nam je dodatni motiv da damo sve od sebe, a to se pokazalo kao odličan potez uprave kluba. Apsolutno svi osjećamo da su nam svi u klubu velika podrška u svemu što radimo“, jasan je Perišić, koji ima svog idola – reprezentativca Crne Gore koji je takođe prošao kroz našu školu, igrao za prvi tim i bio kapiten.

“To je definitivno Stefan Mugoša“.

Raković na Top tenu u Zagrebu

Jović pozitivan na koronavirus