Perišić pred Jezero: Kao i uvijek – tri boda su prioritet

Foto: FSCG

Budućnost u pretposljednjem 35. kolu domaćeg šampionata sjutra od 20 sati igra protiv plavskog Jezera u Danilovgradu.

„Plavi“ će na stadionu „Braća Velašević“ biti gosti, Jezero nominalni domaćin – „plavi“ i Plavljani su se već jednom sastali u sezoni na izmaku.

“Plavi” tim je 27. oktobra 2021. kao gost, u okviru osmine finala nacionalnog Kupa, savladao Jezero 3:1 na putu do finala Kupa.

„Nadam se da ćemo još jednom savladati rivala u Danilovgradu“, govori mladi ofanzivac Vladimir Perišić, koji je dodao…

„Očekivanja Budućnosti su pred svaku utakmicu ista, ulazimo u meč sa ciljem da osvojimo tri boda. Bilo bi lijepo da upišemo pobjedu kako bismo napravili dobru uvertiru pred finale Kupa, jer svaki novi trijumf utiče pozitivno na atmosferu koja je sjajna“.

Budućnost i Jezero su već odigrali četiri međusobna duela u aktuelnoj sezoni – Plavljani su upisali dva trijumfa pod Goricom (1:0 i 2:1), dok su izabranici Aleksandra Nedovića bili bolji u gostima (3:1 u Danilovgradu, 2:1 u Bijelom Polju).

„Jezero nas je dosta namučilo kroz sezonu, tako da znamo da je pred nama teška utakmica. Protivnik će biti silno motivisan uprkos tome što je sezona pri kraju. Međutim, ukoliko u okršaj uđemo maksimalno motivisani i ozbiljni, vjerujem da pobjeda neće izostati“, poručio je naš 17-godišnji prvotimac, jedan od najmlađih u rosteru “plavih”.

Talentovani ofanzivac je upisao oko 200 minuta na desetak utakmica, a upravo je protiv Jezera u posljednjem okršaju pod Goricom prvi put bio starter…

„Znači mi što sam tako mlad uz prvi tim, jer iz dana u dan učim nešto novo. Ne samo meni, nego i svakom mladom igraču. Samo treniranje sa starijim igračima donosi neko novo znanje i iskustvo. Trudim se da iz treninga u trening radim što bolje, a sigurno ću se truditi da svaku dobijenu šansu iskoristim na najbolji mogući način“, poručio je Perišić.

Kovinić protiv Samsonove na startu Rolan Garosa

Evroliga: Realu košarkaški El klasiko – protiv Efesa za 11 trofej