Nikola Ivanović pred nastavak kvalifikacija: Najvažniji prozor

Naša košarkaška reprezentacija stigla je danas čarter letom u Francuski grad Po, gdje će narednih dana učestvovati u prvom tzv. FIBA balonu u nastavku kvalifikacija za Eurobasket.

Košarkaši su večeras odradili prvi trening…

“Imali smo direktan let, dolazimo četiri dana pred utakmicu tako da imamo dovoljno vremena da se aklimatizujemo pripremimo i odradimo posao kako treba. Ono što je bitno za nas je da svaki dan iskoristimo na pravi način. Nekada je to malo više odmora, nekad više rada na treningu ili u teretani, jer za nama je težak period, naporan, tri utakmice u nekoliko dana. Vjerujem da je već ovdje prostor da se ponovo vratimo na taj pravi put, na taj dobar osjećaj koji imamo, tako da smatram da već u petak možemo biti na najvećem mogućem nivou”, kazao je Ivanović.

Foto: KSCG

Pred timom Boška Radovića su dva izuzetno važna meča. Prvi je sa Njemačkom 27-og novembra, dok će drugi duel biti još važniji protiv Velike Britanije.

Pobjeda nad Britancima, praktično otvara vrata završnice, dok bi maksimalan skor u pretposljednjem prozoru, bio fenomenalan uspijeh naših košarkaša.

“Ovo je možda i najbitniji prozor. Situacija je u prozorima uvijek ista, imamo sedam dana da damo sve od sebe. Ovdje ne dijelimo utakmice po važnosti, mislim da je svaka utakmica jednako bitna i svakoj pristupamo jednako. Njemačka jeste pobijedila Francusku i jeste kvalitetna ekipa i imaju igrače koji su nastupali u Evroligi, ali vjerujem da u oba meča imamo šansu da pobijedimo”, rekao je Ivanović.

Crna Gora nakon dva kola ima polovičan skor – pobijedila je Britaniju u Podgorici, a izgubila od Francuske u gostima.

Omladinska fudbalska liga: OFK Titograd jesenji prvak

Amplitudo Druga fudbalska liga: Arsenal ispred Koma i Mornara