Ivanović: Čestitam saigračima, stručnom štabu na uspješnom prvenstvu i ljetu, ostaje žal zbog utakmice sa Litvanijom

Foto: FIBA

Crna Gora je savladala Grčku (73:69) i na sjajan način se oprostila od Mundobasketa u manili.

Naš tim ostvario je najbolji rezultat u istoriji, uz to izborio plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

“Najbitnije je da smo nakon ovog turnira svi zdravi i to je bio prvi cilj. Drugi cilj je bio da se plasiramo u narednu fazu, a treći da ostavimo dobar utisak. Uspjeli smo u svemu tome. Protiv Grčke smo ostavili jako dobar utisak. Čestitam saigračima, stručnom štabu na uspješnom prvenstvu i uspješnom ljetu”, kazao je na konferenciji za novinare Nikola Ivanović.

Crna Gora je pobijedila Meksiko i Egipat, izgubila od Litvanije odigrala najslabiju utakmicu na prvenstvu.

“Utakmica protiv SAD je svakako momenat koji je obilježio učešće na turniru. Ali, najveći žal ostaje zbog utakmice sa Litvancima. Iskreno, ne zbog poraza, već zbog načina kako smo igrali. Nismo bili na potrebnom nivou”, iskren je košarkaš ruske Rune.

U februaru naredne godine počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a na ljeto kreću kvalifikacije za OIimpijske igre. Na četiri turnira učestvuju 24 reprezentacije, na svakom po šest, a pobjednici turnira idu u Pariz na Igre.

“Moramo da učimo iz ovog nastupa. Mnogo će zavisiti i od toga ko će biti tu. Ali, način na koji nas u Savezu tretiraju, način na koji selektor i stručni štab rade posao, govori da bi moglo još mnogo lijepih stvari da se dogodi. Naš glavni cilj je uvijek da ostavimo dobar utisak”, rekao je Ivanović.

Košarkaši pobjedom završili sjajan nastup na Mundobasketu

Radović: Usrećili smo naciju, ljude koji iskreno navijaju za nas