Radović: Usrećili smo naciju, ljude koji iskreno navijaju za nas

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Crne Gore sa tri pobjede i dva poraza završila je učešče na Mundobasketu.

Crna Gora je danas savladala Grčku (73:69) i u sjajnom stilu završila Mundobasket.

“Čestitam Grcima na dobroj igri i mojoj ekipi na pobjedi. Čestitam igračima koji su se odazvali i došli. Poslije napornih sezona je ljepše odmarati kod kuće, ali nije prvi put da se oni odazovu. Ova generacija, koja je u zenitu, pokazala je koliko može. Utakmica protiv Litvanije nije nikakva mrlja, ta reprezentacija nama ne odgovara. Ali, ostale četiri utakmice smo igrali na izuzetnom nivou. Mislim da smo usrećili naciju, ljude koji iskreno navijaju za nas. Možemo srećni i zadovoljni da se polako vraćamo kući”, rekao je selektor Boško Radović nakon utakmice.

Crna Gora će na kraju završiti između 9. i 12. mjesta.

“Teško je igrati ovakve utakmice. Igrali smo sa istom energijom, kao i protiv SAD. U posljednjoj četvrtini se nismo uplašili pobjede. Na prvenstvu smo igrali protiv velikih timova – SAD, Litvanije i Grčke – i to je velika stvar, a još ako uspijete nekog od njih da pobijedite, onda je to nevjerovatno”, iskren je selektor.

Nove obaveze su u februaru naredne godine, kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

“Slijede kvalifikacije za Eurobasket. Vidjećemo šta će se dogoditi. To su “prozori”, Vučević zbog toga neće moći da nam pomogne. Imamo vremena do februara”, zaključio je Radović.

Ivanović: Čestitam saigračima, stručnom štabu na uspješnom prvenstvu i ljetu, ostaje žal zbog utakmice sa Litvanijom

Njemačka nastavila put ka medalji