Selektor BiH? Nikad ne bih izdao ljude koji su me doveli

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić kazao je da nikada ne bi izdao ljude koji su mu ukazali povjerenje da vodi nacionalni tim – bio je to njegov odgovor na pitanje novinara bosanskog portala scsport.ba da li bi prihvatio poziv da bude selektor BiH?

„Bosna i Hercegovina je moja zemlja. Međutim, u ovom momentu kada razgovaramo ja sam još selektor Crne Gore. Ljudi su mi ukazali povjerenje, nadam se da sam ga opravdao i ja te ljude ne bih izdao niti jednog momenta. Drugo je ako Crna Gora odluči da ne produžimo ugovor i to je onda druga priča. Ali, ja u tanjir iz kojeg jedem ne bih pljuvao”, kazao je Hadžibegić.

BiH nema selektora, nakon odlaska Dušana Bajevića, sa kojim nije uspjela da se plasira na EURO, a ispala je i iz B Lige nacija.

Hadžibegić je, s druge strane, vodio Crnu Goru u viši rang Lige nacija, a ugovor mu ističe 31. decembra.

„Svaki trener je zadovoljan kada ispuni obaveze. Ostvarili smo sportski rezultat jednim velikim radom i angažovanošću cijele ekipe koja je bila tu od trenera, doktora i igrača. Napravili smo jedan dobar iskorak što se tiče crnogorskog fudbala i zbog toga sam zaista prezadovoljan. Do kraja ove godine sam još uvijek selektor Crne Gore i ne razmišljam šta će biti sutra. Istina je da nema takmičenja pa neko smatra da je kraj ugovora, ali imamo mjesec za eventualne razgovore. U svakom slučaju imamo jako dobru atmosferu i povjerenje između nas”, kazao je Hadžibegić.

On je rekao da mu je bilo ugodno da radi u takvom okruženju.

„To je trenerski posao koji sam davno izabrao i kada sam dobio poziv od Fudbalskog saveza Crne Gore to je bio znak povjerenja kao treneru i čovjeku, jer je bila dosta kompleksna sportska situacija. Kamen po kamen, korak po korak došli smo do rezultata i danas su svi zadovoljni. Radimo u dosta dobrim uslovima i to je jako bitno”, rekao je on.

Đurišić: Njemačka ozbiljan protivnik

Trebjesa savladala Rudar i nastavila pobjednički niz, Sara Burić izabrana za igračicu meča