Odlaže se početak Australijan opena?

Ministar sporta države Viktorija Martin Pakula predložio je odlaganje Australijan opena na dvije sedmice, zbog koronavirusa.

“I dalje mislim da je vjerovatnija kraća odgoda, a ne duža”, kazao je Pakula.

I dok “jako složeni pregovori” još traju, Pakula je rekao da je uvjeren da će se prvi Grend slem turnir sezone ipak održati na početku 2021. godine.

Zadnjih osam mjeseci Australija ima zatvorene granice za strane državljane i ne savjetuje svojim državljanima put u inostranstvo. Melburn, gdje se svake godine održava Australijan open, bio je epicentar drugog talasa pandemije u Australiji i tek je nedavno izašao iz višemjesečnog zatvaranja.

Prvobitno je direktor Australijskog teniskog saveza i šef Australijan Opena Kreg Tii htio da igrači dođu u Australiju sredinom decembra kako bi mogli da “odrade” obavezni 14-dnevni karantin i učestvuju na pripremnim turnirima koji se održavaju prije Australijan opena.

Međutim, tu ideju doveo je u pitanje premijer države Viktorija Dan Endrjus koji je podjsetio kako je Melburn bio središte drugog talasa pandemije.

On sada želi da teniseri u Australiju dođu tek početkom januara što čini nemogućim održavanje ATP kupa i nekoliko pripremnih turnira.

Australijan open trebalo bi da počne 18. janaura.

Budućnost Bemaks sjutra protiv Montane

Evrokup: Budućnost – Metropolitan 11. decembra