Pobjeda nad Njemačkom otvara vrata Eurobasketa

Naši košarkaši su već treći dan u Francuskom gradu Po, gdje se spremaju za prvi Fibin balon prozor u kvalifikacijama za Eurobasket.

Atmosfera je dobra, radna…

Selektor Boško Radović počeo je polako da uigrava tim za prvi meč protiv Njemačke koji se igra u petak od 21 sat.

Jedan od najiskusnijih u timu centar Danilo Nikolić je optimista.

“Njemačka je ekipa koja će se sigurno boriti svih 40 minuta, imati dobru energiju. Mi moramo da odgovorimo na to, vjerujem da nama energije neće faliti. Vidjećemo kako će to izgledati i nadamo se pobjedi u petak. Od odbrane sve kreće. Napad imamo odličan i siguran sam da tu neće biti mnogo problema, defanzivno moramo biti dosta jaki. Oni igraju brzu košarku, tranzicioni napad njihov moramo dobro da branimo i to je ono što će nam praviti dosta problema ako ne budemo na visokom nivou”, rekao je Nikolić.

Pobjeda u tom meču donosi mnogo našoj reprezentaciji, praktično bi otvorila vrata završnice – svjestan je toga i mladi centar Marko Simonović.

“Mnogi igrači se nijesu odazvali zbog obaveza u klubovima. Na nama mlađima je da odgovorimo, da pokažemo zašto nas je selektor pozvao i odradimo dobar posao. Njemačka ozbiljna ekipa, kvalitetna, iako nemaju dosta igrača na raspolaganju ipak imaju dobar roster. Pripremamo se da napadnemo pobjedu”, kazao je Simonović.

Rasmusen: Crna Gora ima veliki potencijal

Tužna vijest: Preminuo Dijego Armando Maradona