WABA liga: Budućnost Bemaks gost Banovića

Košarkašice Budućnost Bemaxa igraće sjutra u Banovićima protiv istoimenog šampiona Bosne i Hercegovine u sedmom kolu WABA lige. 

Zvanično šampionke u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarile su tri pobjede i poraz, dok su Banovići upisali tri poraza u isto toliko mečeva.

Trener Vladan Radović kazao je da će podgorički tim nakon prvog poraza od Montane, nastojati da napravi reakciju i vrati se na pobjednički put.

“Igramo protiv ekipe Banovića, koja je ove godine podmladila sastav, ali imaju i nekoliko iskusnih i kvalitetnih igračica, kao što su Marković, Ikanović, Zeljković, Prokić, i posljednje pojačanje Tompson, koja će, vjerujem imati jak uticaj na njihovu igru. Mi ćemo, kao što konstantno napominjemo i insistiramo, fokusirati se na našu igru i na zahtjeve i zadatke koje svaka od mojih djevojka ima”, rekao je Radović.

On vjeruje da će Budućnost, ukoliko taj dio ispoštuje, opravdati ulogu favorita.

“Kao opomena može da nam posluži prvo poluvrijeme naše proslogodišnje utakmice u Banovićima, kada nijesmo bili intezitetom igre na nivou koji je potreban i koji mora da nas odlikuje”, rekao je Radović.

Centar Mina Đorđević kazala je da sa dosta optimizma očekuje i četvrto gostovanje ove sezone.

“Očekuje nas gostovanje ekipi Banovića, koja ima nekoliko iskusnih igračica od minule sezone, koje su stub ekipe, a uz to doveli su novu igračicu na poziciji 1, koja će im mnogo značiti kako u fazi odbrane, tako i u napadu. Ali, mi moramo da se fokusiramo na nas i daćemo sve od sebe da dođemo do pobjede”, rekao je Đorđević.

Utakmica u Banovićima počinje u 19 sati i 15 minuta.

Budućnost pobjedila Ulm i izborila Top 16 fazu Evrokupa

Mornar protiv Bulonj Metropolitana