Velimir Gašić za Sportski.me: Crnogorski klupski šampionat je najdominantniji u regionu

Kraj godine, decembarske hladne dane košarkaši Sutjeske provode radno…

Zbog specifične situacije, bilo je malo mečeva za pravi presjek ali trenera Velimira Gašića raduje odnos igrača prema dresu koji nose.

“Pokazujemo jedan trend napredovanja, trend progresije, kako sa aspekta individualne tehnike, taktike mladih igrača, tako i iskusnih. Raduje me momenat etike, dobrog pristupa i motivisanosti igrača”, kazao je Gašić za Sportski.me

Početak u domaćem šampionatu raduje, nije mogao biti bolji. Nikšićani su maksimalni nakon pet kola, a bez poraza su još samo Studentski centar, koji ima meč manje, te Ibar, koji je odigrao tri utakmice.

“Rosteri pojedinih ekipa zavrijeđuju maksimalnu pažnju. Uz četiri tima koja su dio ABA 2, tu su još dvije ekipe koje konkurišu za vrh tabele, što dovoljno ilustruje o kakvom se šampionatu radi”, rekao je Gašić.

Gašić smatra da je crnogorska klupska košarka po kvalitetu iznad ostalih u regionu…..

Foto: ABA liga

“Gledajući generalno crnogorski šampionat u regularnom djelu, a poslije i u plej ofu, biće sigurno najdominantnije takmičenje na prostoru bivše Jugoslavije”, rekao je Gašić.

ABA 2 liga je zbog poznate situacije sa Kovidom doživijela i košarkašku inovaciju sa tzv. balonima. Prvi je odigran na Zlatiboru. Sutjeska ga je završiča sa skrominim učinkom pobjeda i tri poraza…

“Igrati u tom ritmu je jako složeno. Zahtjeva od ekipe maksimalnu pripremljenost tehničku, taktičku…Ekipe koje se budu bolje snašle, imale više sreće kada je zdravstveni aspekt u pitanju, imaju šanse da naprave bolji rezultat”, rekao je Gašić.

SPASOJEVIĆ: TEŠKO MI JE PALA POVREDA

Rezultat na Zlatiboru sigurno bi bio bolji da je u timu od starta bio nosilac igre Radosav Spasojević. Povreda je prošlost…

Foto: ABA liga

“Teško mi je palo da gledam mečeve a da ne mogu da pomognem timu. Sada je sve dobro. Povreda je prošlost. Treniramo dobro i čekamo nove mečeve u ABA 2”, rekao je Spasojević.

Iskusni krilni košarkaš će biti veliki adut tima u Banja Luci koja je domaćin drugog ABA 2 balona od 18. januara.

“Prvo kolo je sa Borcem. Neće biti laka ni jedna utakmica – sve ekipe su ujednačene. Ne idemo sa bijelom zastavom i daćemo sve od sebe na turniru”, rekao je Spasojević.

BRZOJE: BRZO SMO SE DOGOVORILI

Nema dileme da je najveći kvalitet Sutjeske ove sezone pod košem. Problem na na spoljnjim pozicijama riješen je angažovanjem Mislava Brzoje, koji ima iskustvo igranja u ABA ligi tri sezone u dresu Zadra.

Foto: ABA liga

“Relativno brzo smo se dogovorili. Trener Gašić me je nazvao i rekao da želi da postenem dio tima. Ja sam to prihvatio, jer znam o kakvom dobrom treneru se radi. Gledao sam ekipu kako je igrala na Zlatiboru i vrlo brzo sam donio odluku da dođem”, kazao je Brzoja.

Period adaptacije na novu sredinu prošao je dobro….

“Za sada je sve super. Momci su fenomenalni, upoznali su me sa gradom. Polako se uklapam i dopada mi se ovdje”, rekao je Brzoja.

PREVIŠE STRANACA U ABA 2

ABA 2 je zamišljena kao dobar projekat, prevashodno zbog prostora za igru mladih igrača. Ipak…to je izostalo, sindrom angažovanja stranih igrača u velikoj mjeri zahvatio je i ABA 2.

Foto: KK Sutjeska

“To mi se nimalo ne dopada. Pojedini timovi se ponašaju kao pijani bogataši. Odustalo se od kategorije rada, stvaranja igrača. Što će se prije ili kasnije reflektovati na reprezentacije pojedinih država. Ako se ne budemo dozvali pameti i ne napravimo neke značajniju transformaciju, doćemo u poziciju da stranici vode, kreiraju igru a mladi igrači neće imati minutažu”, rekao je Gašić.

PROJEKAT SUTJESKE MI SE DOPAO

Gašić je ovog ljeta prihvatio poziv čelnika Sutjeske da dođe u Nikšić i preuzme klub. A objasnio je i zbog čega….

“Sama ideja i koncept Košarkaškog kluba Sutjeska da okrene novu stranicu u svom radu, i prostor da mlađim igračima, koji su ponikli ovdje, me je privukao da dođem. Ja sam se odlično snašao u Nikšiću. Moram da se zahvalim mojim saradnicima, čelnicima kluba koji su mi pomogli da period moje adaptacije bude što kraći…Osjećam se zaista prijatno”, zaključio je Gašić.

Pobjeda Kildea u Val Gardeni

Zvezda u četvrtfinalu, Krstović strijelac