Lazar Lambulić: Evropa je ponovo cilj

Skoro svake godine Zeta u novu sezonu uđe sa novim timom i uvijek je tu u borbi za Evropu. Tako je i ove sezone – sastav iz Golubovaca je ponovo konkurent za izlazak na međunarodnu scenu.

Ipak, ono što je za pohvalu jeste veliko broj mladih igrača koji dobija šansu i koristi je na pravi način. Jedan od njih je i Lazar Lambulić, dvadesetogodišnji vezista koji je već par sezona sa uspjehom nosi dres Zete. 

“Zadovoljni smo ovom polusezonom. Imali smo mnogo problema sa koronavirusom, od početka priprema za Evropu, pa kroz čitavu polusezonu. Ali i ovog puta mislim da je presudio kolektiv i dobro druženje. Izborili smo polufinale Kupa i u ligi imamo poziciju da se borimo za Evropu”, rekao je za “sportski.me”.

Po Lambulićevim riječima cilj njegove ekipe u drugom dijelu sezone je jasan.

“Naš cilj jeste da izborimo Evropu i trudićemo se da i treću godinu zaredom ostvarimo zacrtano. Ja sam optimista i vjerujem da to možemo ostvarimo”, rekao je on.


Na pitanje da li je zadovoljan svojim partijama u jesenjem dijelu sezone, vezni fudbaler Zete je odgovorio…

“Odigrao sam 18 utakmica, zadovoljan sam partijama ali mislim da uvijek može bolje. Nadam se da ću u narednoj polusezoni imati konkretniji učinak, a to su golovi i asistencije”, kazao je Lazar.


Dobre igre Lambulića nisu mogle ostati nezapažene ni u nacionalnom timu. Na kraju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo stigao je i poziv selektora mlađe reprezentacije Miodraga Vukotića za meč sa Sjevernom Makedonijom.

Lambulić je debitivao u tom susretu i sigurno je da je taj debi obilježio njegovu fudbalsku godinu. 

“Poziv i nastup za reprezentaciju su nešto što je želja i sto znači svakom igracu, ali i samo jos jedan motiv za još ozbiljniji rad. Sve to ne bi bilo moguće da nije bilo kluba koji nam svima pruža ogromnu podršku i naravno saigrača kako na terenu tako savjetima starijih i iskusnijih van njega”, poručio je Lambulić.

Birčević napustio Borac i otišao u Japan

Poček i Bakić u Mornaru