Podgorica počela pripreme

foto: fk podgorica

Sa samo jednom promjenom u igračkom kadru Podgorica je počela pripreme za drugi dio šampionata. Lješkopoljci su se okupili na „DG areni“ i pod komandom Milorada Pekovića odradili prvi trening, a u odnosu na minulu polusezonu klub je napustio samoJovan Nikolić, koji je prešao u Dečić.

“Kada je u pitanju igrački kadar, otišao je Jovan Nikolić. Što se tiče novajlija, u planu nam je da dovedemo dva-tri pojačanja, postoje neki nagovještaji, ali sačekajmo da bude konkretnije”, kazao je Milorad Peković, trener Podgorice za Pobjedu.

Najmlađi prvoligaš kompletne pripreme odradiće na svom terenu, a Peković je već napravio spisak i kontrolnih utakmica.

“Nećemo ići nigdje, pripremaćemo se na svom terenu i nastojati da što spremnije dočekamo početak drugog dijela sezone. Planirali smo pet ili šest utakmica, a prvu smo zakazali protiv Adrije krajem sedmice. Trebalo je da igramo sa Novim Pazarom, ali su oni promijenili plan i umjesto u Crnu Goru, putuju u Antaliju. Pored toga, zakazali smo mečeve sa Jezerom i Mornarom”, rekao je Peković.

Podgorica je sjajno otvorila sezonu, sedam kola bila i lider, na kraju osvojila četvrto mjesto, ali je jasno da će do kraja sezone voditi bitku za kvalifikacije za Ligu Evrope.

“Bili smo u vrhu tabele, odigrali smo nekoliko zaista dobrih utakmica i pokazali da znamo da igramo i da smo kvalitetna ekipa. Bilo je, s druge strane, i oscilacija u rezultatima. Probaćemo da te greške otklonimo, da radimo na sebi da poporavimo neke stvari koje su se dešavale u prethodnom periodu. Ali treba da zadržimo ono dobro i da neke ciljeve koje smo postavili ispunimo. Idemo korak po korak, a prvi cilj je da ovaj pripremni period odradimo onako kako smo zamislili”, sumirao je Peković.

Mladi stručnjak, koji je prvi put u ulozi šefa stručnog štaba nakon omladinske reprezentacije upravo u Podgorici, uvjeren je u dobre partije i u drugom dijelu sezone.

“Moramo da dovedemo dva ili tri pojačanja, ali i da otklonimo nedostatke koje smo imali u prvom dijelu sezone. Generalno, zadovoljni smo kako je to izgledalo u prethodnih šest mjeseci, ali je sigurno da može bolje. Dobar rad u pripremnom periodu garantuje i dobre partije u nastavku sezone”, istakao je Milorad Peković.

Mornar gost Gran Kanarije

Rukometni savez uručio priznanja najboljima