Rukometni savez uručio priznanja najboljima

Rukometni savez Crne Gore nagradio je danas najbolje pojedincima u 2020. godini u tradicionalnom izboru Saveza.

Igrač Lovćena Slobodan Bulajić i kapitenka reprezentacije i desno krilo Budućnosti Jovanka Radičević najbolji su rukometaš i rukometašica Crne Gore u prošloj godini.

Bulajić je član Lovćena koji je prvi dio takmičenja u Prvoj ligi završio sa maksimalnim učinkom i 10 pobjeda, a osvojio je i trofej pobjednika Kupa Crne Gore.

Radičević je u dresu Budućnosti u prošloj sezoni koja je prekinuta zbog pandemije bila najbolji strijelac Lige šampiona, a izabrana je u idealni tim Evropskog prvenstva u Danskoj, na kome je Crna Gora u decembru osvojila osmo mjesto.

Nagrade igračicama i igračima koji su obilježili prošlu godinu uručio je predsjednik Saveza Petar Kapisoda.

“Prošlagodina je bila teška i izazovna za sport na globalnom planu. Ipak, sa zadovoljstvom možemo da kažemo da smo u najvećoj mjeri ispunili zacrtane ciljeve i planirane aktivnosti u prošloj godini. Pamtićemo je po prvoj pobjedi rukometaša na prvenstvima Evrope i odličnom rezultatu rukometašica koje su uprkos odsustvu nekoliko važnih igračica, osvojile osmo mjesto na Evropskom prvenstvu u Danskoj, prošlog mjeseca. Vjerujem da će situacija sa virusom kovid-19, dozvoliti održavanje svih planiranih takmičenja u ovoj godini, da ćemo sve naše reprezentativne selekcije gledati na najvećoj sceni i da ćemo se radovati novim uspjesima vas kao najboljih u prošloj godini i vaših saigračica i saigrača”, kazao je Kapisoda.

Najbolji rukometaš Crne Gore u inostranstvu je desni bek njemačkog Veclara Stefan Čavor, dok je Jeleni Despotović iz mađarskog Debrecina pripala nagrada za najbolju igračicu u inostranstvu.

Despotović zbog klupskih obaveza u mađarskom Debrecinu nije prisustvovala svečanosti i nagarada će joj naknadno biti uručena.

Igrač Lovćena Mirko Latković je najbolji mladi rukometaš (2004. godište i mlađi) u našoj državi, a u ženskoj konkurenciji to priznanje pripalo je Andrei Škerović iz ORK Rudar, koja se obratila u ime nagrađenih.

“Dugujemo zahvalnost Rukometnom savezu Crne Gore što je prepoznao naš rad, ali ne samo naš, već i naših saigračica i saigrača, bez kojih ne bi mogli da ostvarimo iste. Rukomet je timski sport, pa ovu nagradu doživljavamo kao nagradu koje smo ostvarili kao tim, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu. Nagrada je uvijek i podsticaj za još veći rad i odricanja u narednom periodu, pa vjerujem da je ista samo najava boljih rezultata u godini koja je pred nama”, kazala je Škerović.

Foto: Stefan Ivanović

Podgorica počela pripreme

Čukarički prodao igrača za četiri miliona eura