St.Centar otputovao na turnir u Banjaluku

Košarkaši Studentskog centra otputovali su za Banjaluku, gdje sjutra počinje drugi trunir ABA 2 lige.

U prvom “balonu” na Zlatiboru “studenti” su zabilježili sve četiri pobjede i jedina su neporažena ekipa u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Turnir u Banjaluci Studentski centar otvara u utorak protiv Gorice (17:00h). Poslije toga, u petak (17:00h) igraju sa Zlatiborom i na kraju u nedelju (21:00h) sa MZT-om iz Skoplja.

“Dolazimo na turnir kao neporažena ekipa u oba takmičenja, igraćemo protiv tri jaka protivnika (Gorica, Zlatibor, MZT) ali nam je glavni cilj da idemo iz utakmice u utakmicu. Činjenica da nismo do sada poraženi nas čini zadovoljnim, ali nas nije opustila. Te utakmice su nam samo dale motiv da predano radimo u cilju unaprjeđenja individualnog kvaliteta igrača”, izjavio je za klupski sajt generalni menadžer ekipe, Đuro Ostojić.

Ostojić je zadovoljan ostvarenim rezultatima, a kvalitet igre u poslednje vrijeme nije bio na očekivanom nivou.

“Sigurno da za sada možemo biti zadovoljni što se tiče rezultatskog dijela, kako u ABA ligi tako i u crnogorskoj ligi. Kao i svi drugi timovi imali smo dosta prepreka kada je u pitanju kontinuitet treninga zbog same situacije sa koronavirusom. Taj nedostatak treninga se i odrazio na igre koje smo pružali u posldenje vrijeme u crnogorskoj ligi. Iako su rezultati dobri, kvalitet igre nije bio na nivou na kom mi očekujemo da treba da bude”, dodao je Ostojić.

Projekat razvoja mladih igrača već daje rezultate.

“Sigurno da možemo biti zadovoljni razvojem pojedinih mladih igrača s obzirom da pokazuju da se od njih može očekivati veće stvari u budućnosti. To nam je dobar pokazatelj da čitav projekat razvoja mladih igrača već daje rezultate i sigurni smo da je to pokazatelj da u periodu koji je pred nama treba ulagati u mlade igrače, pružati im se šansa i da vjerujemo da će je oni iskoristiti na pravi način.”

Primorac pobjedio Budvansku rivijeru

Bojana Popović: Ovaj bod je u mom srcu kao dva