Bojana Popović: Ovaj bod je u mom srcu kao dva

Nakon dva meča u ulozi prvog trenera u Ligi šampiona, Bojana Popović ima tri boda.

Iako je zbog povreda prinuđena da koristi svega sedam igračica u napadu, plus jednu juniorku u odbrani, njena Budućnost igra odlično i danas je u Francuskoj osvojila bod, a mogla je dva.

“Nećemo da žalimo ni za čim. Odigrale smo vrhunsko 1. poluvrijeme, a u nastavku je došao pad, jer je bio vidan umor kod nekih igračica. Nemoguće je praviti rotacije i ostati na visokom nivou, to nas je skupo koštalo. Sa svim onim sudijskim odlukama na kraju, ovaj bod je u mom srcu kao dva. Hvala djevojkama na borbenosti, izgaranju i poštovanju svega što smo dogovorile, “istakla je Popovićeva, očigledno ljuta zbog nekoliko spornih odluka, pogotove one 47 sekundi prije kraja, kad u kontri nije suđen faul nad Jovankom Radičević.

Podgoričanke su vodile sve vrijeme, imale i sedam razlike, ali fizički nisu izdržale.

“U nekim situacijama je bilo grešaka, sa igračicom više smo igrale slabije u odbrani, imale neka istrčavanja, ali ćemo to ponavljati. Prezadovoljna sam i ponosna na ono što su djevojke pokazale. Svaka im čast. Idemo dalje, moramo da se oporavljamo za ono što slijedi”, rekla je Bojana.

Već za tri dana, „plave” će gostovati Ramniku Vlčei, a sigurno više vjeruju u sebe nakon dva dobra izdanja u 2021. godini.

“Radimo na igri, na stvaranju timskog duha, a samopouzdanje dolazi kada jedne drugim počnu da vjeruju kroz situacije koje zajedno prolaze, proživljavaju i uče iz njih. Cilj nam je da stvaramo dobar tim, koji će moći u bitnim momentima da proba da iznenadi svakoga na svakom terenu. Samopouzdanje s tim spontano i dolazi”, zaključila je Popovićeva.

Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

St.Centar otputovao na turnir u Banjaluku

Proslavljeni odbojkaš pojačao Mediteran