Proslavljeni odbojkaš pojačao Mediteran

Miloš Nikić (34) se vratio u Budvu da završi igračku karijeru – proslavljeni odbojkaš novi je član Mediterana.

On je karijeru počeo u Budvanskoj rivijeri, a svojim savjetima i iskustvom biće od velike pomoći mladim igračima, koji nastupaju za Mediteran.

“Drago mi je što ću se od svoje igračke karijere oprostiti tamo gdje je ona i počela, u svojoj Budvi. Nadam se da ću u narednim mjesecima uspjeti da savjetima i iskustvom doprinesem razvoju mladih igrača u odbojkaškom klubu Mediteran. Volio bih da inspirišem nekog mladog igrača i da on sjutra ponovi ili čak nadmaši neke moje rezultate. Ovaj klub sam odabrao jer mi se zaista sviđa način rada Peđe Ćorluke i Marka Bagarića, jer ne samo da su uspjeli da okupe značajan broj mladih talenata, već su i postigli značajne rezultate u crnogorskoj odbojci. Cijenim to što su ni iz čega stvorili jedan kvalitetan klub koji podstiče razvoj sporta i zdrav život omladine u našem gradu”, poručio je Nikić.

Foto: OK Mediteran

U bogatoj karijeri Nikić je igrao za mnoge klubove u Turskoj, Italiji, Belgiji i Rusiji. Sa Modenom je 2016. godine osvojio duplu krunu u Italiji.

“Odbojkaški klub Mediteran iskazuje veliko zadovoljstvo dobrovoljnim izborom proslavljenog Miloša Nikića, da pristupi upravo našem klubu. O njegovim igračkim kvalitetima, kao i tragom koji je ostavio na raznim terenima po Evropi i svijetu suvišno je pričati, i mi kao klub ne krijemo da smo izuzetno ponosni što će ovaj momak koji je svoje prve odbojkaške korake napravio baš u Budvi, postati naš član. Milošev dolazak u naš klub će možda i najmanje značiti u igračkom smislu, ali zato mnogo više našim mladim igračima kojima će treniranje sa njim biti još jedno veliko iskustvo i podstrek za budućnost. Potpisom Nikića za Mediteran i izborom našeg kluba, trebalo bi da se raduju svi dječaci i djevojčice naše škole odbojke, kao i naši budući članovi, s obzirom na njegovo prepoznatljivo ime u svijetu odbojke, kao i mnoštvo trofeja koje je osvojio kako na klupskom nivou, tako i sa reprezentacijom Srbije koju je vodio do Evropskog zlata”, poručeno je iz budvanskog kluba. 

Nikić je u dresu reprezentacije Srbije osvojio osam medalja –  dvije zlatne, dvije srebrne i četiri bronzane medalje. Najveći uspjeh bio je osvajanje zlata na Evropskom prvenstvu, koje je 2011. godine održano u Austriji i Češkoj.

Budućnost remizirala sa Brestom

Zvanično: Zeljković pojačao Dečić