Završen pionirski turnir "MORNAR FIRST CHALLENGE CUP", Dobrković: Naše vrijeme tek dolazi

Foto: OK Mornar

Prethodnog vikenda Odbojkaški klub Mornar je organizovao premijerni turnir “Mornar First Challenge Cup” na kojem su učešće uzele pionirske selekcije Budućnosti, Budve, Jedinistva, Mediterana.


Barani su osvojili peto mjesto, sa pred-pionirima 2009. godište i mlađim, dok su ostale ekipe nastupile sa pionirima 2007. godište.

Predsjednik Mornara Ivan Dobrković je kazao da njihovo vrijeme tek dolazi.

“Iako smo bili ubjedljivo najmlađa ekipa na turniru pružili smo jak otpor svim protivnicima i pokazali zavidan kvalitet sa obzirom da je ovo naša predpionirska selekcija pojačana sa samo dva pionira. Naše vrijeme tek dolazi i ovo je bila odlična prilika da vidimo da smo na pravom putu i da sa što više utakmica sa jačim i starijim ekipama mi napredujemo iz utakmice u utakmicu”, kazao je Dobrković i dodao…

Foto: OK Mornar

“Odlična organizacija koju je naš klub pokazao cijelodnevnim turnirom pokazuje da smo i organizaciono spremni da ispratimo rast naših najmlađih članova i da će u narednom periodu većina sredstava biti usmjerena na razvoj igrača iz našeg pogona”.

Prvo mjesto bez izgubljenog seta je osvojila ekipa Budućnosti.

“Na prvom mjestu bih se zahvalio na pozivu i čestitao Odbojkaškom klubu Mornar na sjajnoj organizaciji turnira i uopšte na ideji za organizacijom jednog ovakvog turnira, jer ovo je nešto što ide u korist svim klubovima, a najviše djeci koja igraju. Čestitao bih svim ekipama na odličnoj igri i fer pleju, bilo je jako zanimljivih poena, lijepog navijanja i druženja na pauzama između utakmica. Posebno bih čestitao mojim momcima koji su odigrali izuzetno kvalitetan turnir i uspjeli da osvoje prvo mjesto bez izgubljenog seta. To je dokaz da smo na pravom putu ali i satisfakcija za još jači rad i napredovanje. Nadam se da će ovakvih turnira biti i u budućnosti, jer ovo je pravi način da podignemo kvalitet i popularnost muškoj odbojci”, kazao je trener Budućnosti Luka Bogojević.

Foto: OK Mornar

Za najboljeg igrača turnira izabran je Petar Milosavljević iz Budve.

Najbolji tehničar je Aleksa Kovačević iz Budućnosti. Priznanje za najboljeg libera je otišlo u ruke Pavlu Boškoviću iz Jedinstva.

Najbolji smečer je Vuk Stanojević igrač Budućnosti dok je najbolji srednji bloker Uroš Konatar iz Jedinstva.

Bufon na golu Parme do 2024.

UEFA izbacuje Spartak iz Lige Evrope